Ethno Catalonia quatriplica el nombre d’assistents i es consolida com un projecte únic i singular en l’escena musical catalana

Ethno Catalonia ha entrat amb força en el mapa dels 15 Ethno que se celebren arreu del món, i s'ha convertit en una de les seus de referència amb només dues edicions
26/07/2017 | 

Banyoles, 26 de juliol de 2017.-  ETHNO es consolida com un projecte únic i singular en l'escena catalana, i enriqueix l'oferta de festivals d'estiu amb una proposta musical que incorpora una sèrie de valors associats. Ethno és una autèntica celebració musical i sonora de la diversitat. En aquesta edició han participat 40 músics de 19 països diferents. S'han rebut més de 100 sol·licituds.

 

A l'ETHNO 2017 s'han augmentat els dies d'activitat i el nombre total d'activitats. Al voltant de la residència artística dels joves músics s'ha organitzat un autèntic festival folk internacional, amb activitats diàries obertes al públic. En el marc del festival es va organitzar un concert fora de Banyoles, a Amer, amb el grup Jesa de Zimbàbue.

 

Enguany el colofó de la residència ha estat un Ethno Tour final per tres festivals de referència: Cicle de Músiques del Món del Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, Paupaterres de Tàrrega i Pirineos Sur d'Osca. Aquesta darrera actuació va ser especialment aplaudida per un públic entregat, lògic en un festival que incorpora des de fa anys valors com la cooperació i la solidaritat.

 

El projecte ha doblat el seu pressupost. Les xifres d'assistència experimenten un salt espectacular. Si l'any passat es van van comptabilitzar 1.800 persones entre els diferents concerts, enguany la xifra total és de més de 7.000 persones, dividides entre les 4.650 de les activitats del festival a Banyoles, les 200 de l'actuació de Jesa a Amer i les 2.200 dels tres concerts de l'Ethno Tour.

 

Els participants a l'Ethno 2017 han estat quaranta. 38 participants + 2 Líders Artístics.  23 noies, 17 nois Països: Brasil (1), Austràlia (1), Índia (1), Jordània (1), Algèria (7), Suècia (6), Catalunya(4), Espanya (1), Estònia (4), Xipre (3), França (2), Noruega (2), Egipte (1), Portugal(1), Dinamarca (1), Escòcia (1), Irlanda (1), Tunísia (1), Alemanya (1). Continents: Europa:  27 (incloent 4 de Catalunya + 1 Castelló) Àsia: 2 (Jordània, Índia)  Oceania: 1 (Austràlia) Llatinoamèrica: 1 (Brasil)  Àfrica: 9 (Algèria, Tunísia, Egipte).

 

Des d'avui ja es prepara l'edició de 2018, que preveu incorporar diverses novetats.

 

 

Comentaris (0)
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir