Presentada la primera edició d'Ethno Catalonia, que comptarà amb joves músics de 20 països diferents

Se celebrarà del 9 al 17 de juliol a Banyoles i també arribarà a Palafrugell i Calders (Moianès)
27/06/2016 | 

 

S'ha presentat en roda de premsa el campus internacional Ethno Catalonia, que tindrà lloc a Banyoles del 9 al 17 de juliol de 2016. Organitzat per Joventuts Musicals de Catalunya, es tracta de la primera edició catalana d'un Ethno, programa de música folk, ètnica i tradicional impulsat per Jeunesses Musicales International i present a quinze països. Han intervingut en la roda de premsa Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, i Miquel Cuenca, secretari general de Joventuts Musicals de Catalunya.

 

ACTIVITATS OBERTES AL PÚBLIC I GRATUÏTES

El programa d'activitats d'Ethno Catalonia no està adreçat només als participants en el campus, sinó que el que es pretén és que tota la ciutat on se celebra s'encomani de l'esperit Ethno. En aquest sentit a Banyoles s'oferiran diverses activitats obertes al públic en general. Així, el dissabte 10 de juliol (12h, Auditori de l'Ateneu, taquilla inversa) tindrà lloc un concert inaugural a càrrec del Cor Safari. Es tracta d'un cor de nens i nenes d'entre 8 i 14 anys de l'escola-orfenat d'Entebbe, a Uganda, que utilitza la música com a eina educativa i d'integració. L'endemà, 11 de juliol, se celebraran dos taller oberts, un de rumba catalana a càrrec de Peret Reyes (19 h, gratuït, Ateneu - CMEM), autèntica institució de la rumba tradicional, i l'altre de danses catalanes i occitanes a càrrec d'Escampillem (22 h, gratuït, terrassa de l'Ateneu Bar). El mateix escenari de l'Ateneu Bar, acollirà el 12 de de juliol una Jam Session Ethno i el 13 de juliol concerts individuals dels participants.

 

CONCERTS FINALS A PALAFRUGELL, CALDERS I BANYOLES

El colofó del campus seran els concerts finals, en els quals tots els participants en el mateix comparteixen escenari i interpreten conjuntament el repertori multiètnic que han treballat i compartit. En concret se'n celebraran tres: el 14 de juliol a Palafrugell (Teatre Municipal, 5 €, 22 h), el 15 de juliol a Calders (Plaça Major, 22 h, gratuït) i finalment a Banyoles de nou el 16 de juliol (Plaça Major, 22 h, gratuït). Els tres concerts estan organitzats per entitats lcoals de Joventuts Musicals, en concret Joventuts Musicals de Palafrugell, Joventuts Musicals de Moià i Joventuts Musicals de Banyoles.

 

PARTICIPANTS DE 20 PAÏSOS DIFERENTS

Malgrat que inicialment Ethno Catalonia estava previst per a 30 participants, a causa el gran nombre de sol·licituds, s'ha ampliat el nombre de places fins a 50. Així doncs seran mig centenar de joves músics d'arreu del món els que prendran part en la primera edició d'Ethno Catalonia. Són músics procedents de Catalunya, Espanya, Irlanda, Escòcia, Alemanya, Eslovènia, Noruega, Suècia, Estònia, Síria, Iran, Índia, Indonèsia, Austràlia, Algèria, Kènia, Camerun, Ghana, Uganda i Senegal. 

 

ETHNO, A CATALUNYA I CATORZE PAÏSOS MÉS

Fundat el 1990, el programa Ethno està dirigit a joves músics (de fins a 30 anys) amb l'objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global. Present en 15 països, Ethno uneix a joves a través dels campus musicals anuals i internacionals, tallers i concerts i el treball conjunt amb escoles, conservatoris i altres grups per tal de promoure pau, tolerància i comprensió. L'essència del projecte Ethno es caracteritza per l'aprenentatge democràtic basat en la igualtat. Els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país. Ethno no segueix la línia formal educativa, sinó que aposta pels valors del diàleg intercultural. El projecte Ethno ofereix una oportunitat única als joves d'arreu del món per trobar-se i compartir música a través del respecte, la generositat i la franquesa. Amb la incorporació de Catalunya, aquest 2016 seran quinze els països que organitzaran un Ethno, els altres catorze són Austràlia, Dinamarca, Estònia, Flandes, Alemanya, Noruega, Suècia, Bòsnia - Hercegovina, Croàcia, Anglaterra, Finlàndia, França, Índia i Portugal.

Comentaris (0)
Documentació adjunta
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir