Sitges acull la Setmana Catalunya – Amèrica

Del 22 de Març al 6 d'Abril
18/02/2013 | 

Del proper 22 de Març al 6 d’Abril, Sitges acollirà un nou projecte cultural molt lligat a la vila.

Podeu veure aquí tota la Programació de concerts i les activitats paral·leles

Des de la iniciativa de Joventuts Musicals, i amb la col·laboració de molts agents culturals i socials de Sitges com el Cercle Artístic, Casa Amèrica de Catalunya, AGIS, Consorci del Patrimoni i el Casino Prado Suburense, Sitges acullirà la primera edició de la Setmana Catalunya – Amèrica.

Aquesta proposta cultural pretén posar en valor les relacions històriques entre Catalunya i Amèrica a través del coneixement mutu de la cultura, tot vinculat amb el patrimoni cultural de Sitges.

Mitjançant un cicle de sis concerts de compositors catalans i americans, dues exposicions, la presentació del llibre “La saga dels catalans a Cuba”, un acte de conmemoració del 56è aniversari del Pacte de Sitges, unes rutes per l’arquitectura dels americanos i del modernisme i una performance poético-musical, volem mostrar als ciutadans de Sitges i als que ens visiten durant la temporada de Setmana Santa, el ric llegat cultural que les intenses relacions històriques entre ambdos territoris ens han deixat, així com la imborrable petjada en les manifestacions artístiques catalanes i del nou continent.

 

El cicle de concerts proposarà desde agrupacions de música de cambra com el reconegudissim Trio Arriaga, interpretant per exemple les Quatre estacions porteñas del compositor argentí Astor Piazzolla, fins al trio liderat per la soprano Núria Vilà, amb un repertori marcadament brasiler, passant per un duo de cançó catalana i colombiana i un trio de música cubana. Unes propostes molt variades que recorrerán diversos compositors americans vinculats a Catalunya i d’autors catalans amb uns grans llaços amb Amèrica llatina.

 

Pel que fa a les exposiciones, la primera, organitzada pel Cercle Artístic i amb el pintor colombià afincat a Catalunya Duvan López com a convidat especial, proposen coneixer els diferents paissatges que conformen la geografia d’ambdos territoris a través de la pintura i l’escultura i amb espectacle de projeccions sobre la muralla de La Vall el dia de la Inaguració.

La segona exposició, en aquest cas fotogràfica, ofereix una visió de Bogotà desde les manifestacions culturals més urbanes fins a les grans institucions del sector d’aquest país sudamericà.

 

Gràcies a la col·laboració de Casa Amèrica de Catalunya, abans del concert de música cubana, tindrem el plaer de presentar, a càrrec del director de Casa Amèrica, el llibre “La saga dels catalans a Cuba” que ens explica d’una manera molt planera, les relacions comercials que es varen establir amb Cuba a principis del s.XX, especialment per comerciants Sitgetans.

 

L’acte del 56è aniversari del Pacte de Sitges és tracta d’una conferència on es posarà en valor la importància d’aquest pacte entre liberals i conservador colombians que va succeïr a Sitges el 1957 i que va canviar la història política de Colombia.

Les rutes per l’arquitectura dels americanos i modernista, a càrrec del grup de les AGIS, oferirà la possibilitat de fer una ruta per les cases d’aquest estil que es troben a Sitges i acabar a un dels concerts al Saló d’Or del Palau Maricel.

 

Per últim, “Sons poètics transatlàntics”, coordinada pel poeta Joan Duran, és una proposta molt interessant que barreja poesia, música i dança i que comptarà amb la presència de tres poetes americans i del també poeta Sitgetà August Bover.

 

Comentaris (0)
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir