Entrevista amb Claudia Schneider

La soprano Claudia Schneider actuarà a Fontcoberta, Torroella, Tarragona, Palamós, La Bisbal i Sabadell els mesos de gener i febrer
09/01/2011 | 

Qui són els mestres que creus que han marcat més la teva carrera?

La meva professora va ser i segueix sent Montserrat Aparici, també em va influir molt el professor Dalton Baldwin amb la seva poètica explicació del lied.

Creus que els concursos són importants o indispensables per a la carrera d’un jove músic?

Son importants però no són indispensables. Hi ha gran cantants que han estat concursants dolents i grans concursants que  no han fet carrera.

Has actuat sovint al Gran Teatre del Liceu, al TNC, al Grec... Ha estat molt difícil, aquest camí?

Per entrar al Liceu em vaig preparar una bona audició i al Teatre Nacional vaig entrar amb un espectacle de Carles Santos.

Al Festival Grec amb una òpera de Joan Albert Amargós i més endavant amb una òpera de Roland Olbeter.

El camí, en el meu cas, me l’han obert els compositors contemporanis.

La teva carrera t’ha dut ja a actuar a importants festivals internacionals d’arreu d’Europa, com per exemple al Festival d’Edinburg, entre d’altres. Com va ser aquesta experiència?

És molt emocionat participar en un festival internacional perquè saps que el públic que ve a veure l’espectacle té ganes de disfrutar de propostes noves i arriscades. És un marc perfecte per donar tot el que saps.

Has participat en projectes més contemporanis o experimentals, al costat de Carles Santos. És un registre molt diferent de l’òpera més convencional? Com l’afrontes?

Tècnicament és semblant. El teu instrument, en el meu cas la veu, ha d’estar al màxim nivell. També has d’estar en bona forma física i molt concentrat. La diferència esta en que quan reps música que s’ha acabat  d’escriure  la satisfacció de fer-la sonar per primera vegada és molt gran.

Com et sents més còmode, enmig d’una producció operística o en un espai més reduït oferint un recital de Lied?

En aquet moment disfruto del dos registres

Com va ser l’elecció del cant? 

Vocacional. Sempre estava cantant des de petita i quan vaig arribar a Barcelona per estudiar arquitectura un pianista amic meu em va animar a fer una audició  amb la professora Montserrat Aparici. Em va acceptar com a alumne i realment va ser un dia molt feliç de la meva vida.                  

Quin és el teu compositor preferit?

Difícil resposta

Un director?

Depèn per quina música

Un personatge?

Carles SANTOS

Parla’ns una mica del programa que faràs a la gira i per què l’has elegit

És un programa en el que volia mostrar les dues cares de la meva cultura. La catalana per una banda i l’alemanya per l’altra.

Quins són els teus pròxims compromisos professionals?

Estaré al Liceu cantant el paper de Lola de Cavalleria Rusticana.

Quines t’agradaria que fossin les teves fites professionals immediates?

Muntar un espectacle meu en el que treballaria tant d’arquitecte creant l’escenografia i com a cantant  i actriu interpretant peces musicals i text recitat.

 

 

 

 

Comentaris (0)
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir