Judit Neddermann: ‘‘Ningú del meu entorn fa música per diners’’

Judit Neddermann presenta el seu primer disc en solitari, "Tot el que he vist", explorant el format íntim d’unes cançons que recorren el folk, el pop i la cançó d’autor, i que expliquen l’univers de la cantautora maresmenca
28/10/2015 | 

D'aquí a final d'any Judit Neddermann farà quatre concerts a la Xarxa de Músiques: Banyoles (29 d'octubre), Figueres (20 de novembre), Terrassa (26 de novembre) i Torroella de Montgrí (12 de desembre). A l'entrevista ens convida a assistir als seus concerts per compartir emocions.

 

Com és que et vas decidir per la cançó d'autor?

Va ser un procés molt natural; estava acabant la carrera de música i havia de fer un projecte final. Em vaig voler aventurar a fer cançons i, des que vaig compondre la primera, no he parat!

 

Què sents quan estàs immersa en un recital? Què et passa pel cap?

Depèn del moment i de la cançó, no sento una única cosa. Crec que la millor manera de saber què sento és venir a un concert i compartir-ho.

 

Com veus la situació de la música d'autor i d'arrel al nostre país?  

Crec que estem en un moment molt bonic a nivell creatiu; hi ha molts projectes i molts d'ells estan fets amb molta cura. El problema, clarament, és la política cultural i no el moviment cultural. Ningú del meu entorn està fent música per diners; sort que som un país emprenedor i hi ha molta gent amb ganes de fer coses més enllà del que això et pugui generar a nivell econòmic o d'empresa.

 

Quina importància creus que tenen els concursos en la carrera d'un jove músic?

Doncs ajuden a promoure la carrera i a donar-li prestigi i visibilitat a nivell mediàtic, que al final és el que ens ajuda a arribar a més públic.

 

Coneixes el moviment de Joventuts Musicals? Què en penses de la seva activitat?

El conec i trobo que feu molt bona feina. Felicitats!

 

Parla'ns de les cançons que interpretaràs als concerts de la Xarxa.

Cantaré vuit cançons pròpies i dues versions. Penso que la millor manera de saber coses sobre aquestes cançons és venir a sentir-les.

 

A banda de la teva participació a la Xarxa, quins són els teus propers reptes professionals?

El 6 de novembre tanco la gira d'aquest primer disc, i ara mateix estic totalment immersa en la gravació i postproducció del segon disc, que sortirà el març del 2016!

 

QÜESTIONARI BREU

Un instrument (a banda del teu): Guitarra

Un solista: Mayra Andrade

Un grup: Coetus

Un compositor: Jorge Drexler

Una obra musical: Mediterráneo, de Joan Manuel Serrat

Un llibre: Cien años de soledad, de Gabriel García Márquez

Una ciutat: Varanasi

Un lema o refrany: Respirar és important

Un somni: Un món en pau

 

Comentaris (0)
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir