MOTS DE FUSTA: ‘’El luxe més gran de tots és poder interpretar una música feta a mida, d’una bellesa increïble’’

Mots de fusta és una companyia que neix al 2011. La base sobre la que es construeix l’espectacle és el text i la música. L'espectacle Effie l'elefanta va realitzar una gira per Andalusia dins el Circuit Abecedaria.
20/11/2018 | 

Mots de Fusta farà pròximament, a la Xarxa de Músiques, dos espectacles: a Sant Boi de Llobregat (22 de novembre de 2018) i a Balaguer (25 de novembre de 2018).

 

A continuació els entrevistem per començar a endinsar-nos en el món de Mots de Fusta:

 

ENTREVISTA A MOTS DE FUSTA

 

Com se us va acudir fer un espectacle de contes i música el qual explica la creació del Sistema Solar?

Els músics del quartet vam proposar al Quim, el nostre narrador i guionista, que escrivís una història per a un nou espectacle pensant, alhora en què l'Òscar hi posaria la música. En Quim, que és un apassionat de l'astronomia i sobretot de les històries i contes que parlen del cel i l'Univers, va tenir la gran idea de basar l'espectacle en la creació dels planetes del nostre Sistema Solar. A tots ens va semblar una idea fantàstica perquè, a més de ser un tema interessant i molt màgic, és molt atractiu pels infants, que comencen a estudiar els planetes a l'escola.

 

El públic que assisteixi a les vostres actuacions de la Xarxa de Músiques, què hi trobarà?

Doncs hi trobarà un espectacle creat amb molt d'amor i dedicació per als més menuts i els no tan menuts de la família, on els músics actuen i la música s'intercala amb el text. Farem un repàs de la lliçó del sistema solar amb una música preciosa per a cada planeta, composta especialment per aquest espectacle pel nostre company Òscar, que a més de ser el primer violí del quartet també és compositor.

 

Com és l'experiència de produir un espectacle original i pensat per a les famílies?

És molt enriquidora i recomanable per a qualsevol intèrpret. El fet de crear un espectacle des de zero fa que formis part d'un tot molt més gran que quan realitzes un concert en què només hi ha assajos musicals. Nosaltres, quan creem un espectacle fem moltes reunions per a definir-ne el rumb, des del guió fins a l'escenografia. I el luxe més gran de tots en el cas de "L'artesà de planetes" és poder interpretar una música feta a mida, d'una bellesa increïble i tenir l'oportunitat de tocar amb el compositor d'aquesta música i poder-li preguntar qualsevol dubte. En el món de la música clàssica és una realitat poc habitual i realment és un fet que valorem molt positivament i gaudim moltíssim.

 

Com veieu la situació dels espectacles al nostre país? Fer espectacles familiars és una manera d'arribar a nous públics?

La quantitat i qualitat dels espectacles del nostre país és un fet innegable. Havent assistit a diverses fires i mostres hem vist que la competència és alta i que va en augment cada temporada que passa. La competència, però, la vivim des d'un punt de vista positiu i totalment necessari per a millorar a cada espectacle que produïm. El fet que músics provinents de la música clàssica haguem decidit muntar espectacles familiars també ha sigut per la voluntat d'ampliar horitzons i de fer concerts des d'una vessant molt més desenfadada, alhora que potenciem aquest tipus de música entre les noves generacions.

 

Coneixeu el moviment de Joventuts Musicals? Què en penseu de la seva activitat?

Tots coneixem de fa molts anys l'activitat de Joventuts Musicals perquè ens ha acompanyat al llarg de tota la nostra formació com a intèrprets brindant-nos grans concerts. Ara que ja formem part del món professional, ens dóna l'oportunitat de ser nosaltres els què pugem a l'escenari a fer visible la nostra feina. Sens dubte és una iniciativa a la qual n'estem molt agraïts. 

 

A banda de la vostra participació a la Xarxa, quins són els vostres propers reptes professionals?

Continuar millorant els nostres espectacles i fer-ho una mica millor a cada funció que fem. A nivell d'actuacions, tenim previstes altres dates paral·leles a les de la Xarxa i esperem que es vagin tancant noves actuacions.

 

QÜESTIONARI BREU

 

Un instrument (a banda dels vostres):

Q: Ukelele O: Clarinet T: trompeta M: Guitarra N: Piano.

 

Un director:

Q: L. Bernstein O: Alfons Reverté T: Gerard Pastor M: Jordi Mora N: Salvador Brotons.

 

Un solista:

Q: Lang Lang O: Itzhak Perlman T: Yehudi Menuhin M: Enrique Santiago N: Sol Gabetta.

 

Un grup de cambra:

Q: Two cellos O: Alban Berg Quartet T: Quartet Casals M: Quartet Gerhard N: Trio Guarnieri de Praga.

 

Un compositor:

Q: L. v. Beethoven O: D. Shostakovich T: Òscar Vilaprinyó M: P. Hindemith N: J. S. Bach.

 

Una obra musical:

Q: 9a Simfonia de Beethoven O: 6 Sonets d'Eduard Toldrà T: Meditació de Thaïs de J. Massenet M: Arpeggione de F. Schubert N: Sextet nº1 de J. Brahms.

 

Un llibre:

Q: Contes per telèfon de Gianni Rodari O: "Abans que el teu record torni cendra" de M. Escalas.  T: "Totes les coses que no ens vam dir" de M. Levy M: "Jo confesso" de J. Cabré N: "Instrumental: memorias de música, medicina y locura", de J. Rhodes.

 

Una ciutat:

Q: Soc més de poble, Les a la Val d'Aran O: Nova York T: Barcelona M: Santiago de Compostela N: Luzern.

 

Un lema o refrany:

Q: Cantant les penes se'n van O: No saps el que tens fins que ho perds. T: De mica en mica s'omple la pica M: Qui molt abasta poc estreny N: "sense música la vida seria un error", F. Nietzsche.

 

Un somni:

Q: La volta al món amb els espectacles O: Un món més verd. T: Una societat més justa i intel·ligent M: Art i cultura a l'abast de tothom N: Que cada nen del món pugui i vulgui  aprendre a tocar un instrument.

 

Comentaris (0)
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir