Victor Branch: ‘‘El públic que vingui als concerts es trobarà un Victor entregat’’

Victor Branch és tota una sorpresa en l'escena del Soul i el Blues. Aquest joveníssim cantant de veu impressionant presenta en els seus xous èxits de Nina Simone, Stevie Wonder o Amy Winehouse que fan ballar, cantar i gaudir.
06/03/2018 | 

Victor Branch i la seva banda actuaran a la Xarxa de Músiques a les poblacions següents: Sant Cugat del Vallès (8 de març), L'Estartit (Torroella de Montgrí, 22 d'abril), Valls (17 de maig) i Palamós (27 de maig). Entrevistem en Victor per descobrir més aspectes sobre ell i la seva música.

 

Com és que vas decidir interpretar Soul i Blues? Es podria dir que ets un crooner?

És el que m'arriba. Defenso que tot el que es faci en aquesta vida, s'ha de fer amb el cor, així que no podia interpretar un altre gènere que no fos "música negra"; no m'arribaria de la mateixa manera i no la podria expressar igual. No m'he considerat mai un crooner, en tot cas una diva (a l'escenari, la majoria del temps), cosa que no té res a veure.

 

Què sents quan estàs immers en un concert? Què et passa pel cap?

Quan el públic em dóna i em permet donar, és fantàstic, quelcom realment difícil de descriure en paraules. És igual que hi hagi més o menys públic, perquè quan es crea aquell CLIMA que només el públic i els artistes d'aquell moment presencien, és quan connectes amb tota la banda, pots transmetre realment el que vols i ho fas de tal manera que les dues bandes (músics i públic) s'enamoren i s'entreguen.

 

Com veus la situació del jazz al nostre país?

La veig fluixa, com la situació general de la música al nostre país. Ressalta el que es vol que es ressalti. Jo tampoc em considero un cantant de jazz, encara que m'encanta aquest estil. Aquí, en jazz ,sembla que no s'innovi. Sempre veus a les programacions de molts festivals els mateixos noms, que sempre interpreten estàndards de jazz. Em sembla molt bé que s'interpretin estàndards, però no es sol donar lloc a nous artistes emergents, amb ganes d'innovar, que COMPONEN, que aportarien quelcom nou a casa nostra. Per sort, sempre hi ha algú que programa i confia en aquestes noves propostes, sense mirar massa si s'emplenarà la sala o no. En general, ho veig fluix perquè hi ha molts ARTISTES ORIGINALS que tenen moltes menys oportunitats que altres intèrprets que són "más de lo mismo".

 

Algun consell per a les bandes de jazz que s'inicien en aquests temps de crisi?

No sóc qui per donar consells, però si ho he de fer...
-Que creguin en el que estan fent, que tot tingui un sentit. Que estimin i mimin les seves cançons i que estiguin realment convençuts i satisfets amb el que estan interpretant.
-Que sàpiguen quina imatge volen, i tinguin uns valors i un missatge clar.
-Que tinguin moooolta paciència i que no esperin viure dels "bolos". Que si ho fan, GENIAL!, però quan es creen expectatives, es generen moltes decepcions .
-Que es facin valer, perquè molta gent que "programa" s'aprofita de la necessitat que té una bona banda de donar-se a conèixer oferint un catxet molt per sota del que mereix. El catxet no només és econòmic. Actuar en un bon festival, on cuiden la programació, la promoció, els artistes, tenen una marca pròpia i una bona reputació pot ser un molt bon inici per a bandes emergents.

 

Coneixes el moviment de Joventuts Musicals? Què en penses de la seva activitat?

Em sembla quasi un luxe per als temps que vivim, on la cultura (i per tant, la música), queda en segon pla. Desenvolupen una tasca molt bona i molt positiva per a molts projectes originals i variats. A mi m'ajuden a donar-me a conèixer oferint-me la possibilitat de tocar a espais on puc actuar en condicions (i el que em fa més il·lusió, tocant amb la meva banda), pactant un catxet just.

 

La gent que assisteixi al teu concert a la Xarxa de Músiques, què s'hi trobarà?

Espero que gaudeixin tant com gaudim sempre amb els músics i el públic. Es trobarà uns músics guapos i bona gent, i que a sobre toquen de nassos! Es trobaran un Victor entregat, si m'ho permeten, i alguna sorpresa nova al repertori.

 

A banda de la teva participació a la Xarxa, quins són els teus propers reptes professionals?

Ara com ara, un repte que tinc és la creació d'un nou disc. Evidentment, no es farà sol, és per això que necessitaré la figura clau d'un compositor-productor musical especialitzat en Neo-soul, R&B i Hip-hop. Segueixo comptant amb la col·laboració i les mateixes ganes del primer dia que tenen els meus músics perquè m'acompanyin en aquest nou disc. Estem encara construint la programació del 2018, però tenim concerts programats al Black Music Festival (on vam assistir fa dos anys) i al festival Emergent, entre d'altres. Tinc algun concert en format acústic/trio jazz que també em fa molta il·lusió.

 

 

QÜESTIONARI BREU

Un instrument (a banda del teu): Baix elèctric

Un compositor: Erykah Badu

Un solista: Beyoncé

Un grup: Black Eyed Peas

Una cançó: "Emotions" (Mariah Carey)

Un llibre: Digo! Ni puta ni santa, les memòries de La Veneno

Una ciutat: Londres

Un lema o refrany:  "A cavall regalat, no li miris el dentat"

Un somni: Latin Grammy

 

Comentaris (0)
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir