BARCELONA REED QUINTET

Clàssica

18/03/2018 18:00 Casal (Amer)
 

Juani Palop, saxòfon · Manuel Martínez, clarinet · Pilar Bosque, oboè · Alejandro Castillo, clarinet baix · Daniel Ortuño, fagot

 

 

Barcelona Reed Quintet és un quintet de canyes d'extraordinària qualitat tècnica i musicalitat. El seu repertori abasta músiques dels segles XX i XXI, així com arranjaments d'obres d'èpoques anteriors. 

 

Format el 2010, el grup explora les possibilitats sonores dels seus instruments i el potencial tímbric del quintet de canyes. Des del 2011 actua com a grup resident de L'Auditori de Barcelona i participa com a jurat al concurs de composició Calefax d'Amsterdam. La preparació dels programes i la seva energia en directe són algunes de les seves marques distintives. Ha treballat amb compositors com Dai Fujikura, José Luis Turina, Matsazaku Natsuda, Raquel García-Tomás o Carles de Castellarnau. Els seus membres s'han format a centres com el Conservatori d'Amsterdam, Conservatori Nacional Superior de Música de París, Mozarteum, Royal College of Music, Hochschule für musik Köln, etc.

 

Han estudiat amb mestres com Arno Bornkamp, Claude Delangle, Alois Brandhofer, Joan Enric Lluna, Harry Sparnaay, Francisco Salanova o Hansjörg Schellenberger, i han treballat amb músics com Pablo Heras-Casado, Jan Cober, Arno Bornkamp, David Tomás, Salvador Brotons o Calefax Reed Quintet. Com a solistes han col·laborat amb London Philarmonia, English National Opera, Jove Orquestra Nacional d'Espanya, Netherlands Jeugd Orkest, Simfònica de Madrid, Jeunesses  Musicales World Orchestra, RCM Symphony Orchestra, Youtube Symphony Orchestra, Orquesta del Festival de Castleton, Simfònica de València, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o Orquestra de Radiotelevisió Espanyola sota les ordres de B. Haitink, Sir Colin Davies, V. Gergiev, V. Ashkenazy, Sir Neville Marriner, V. Jurowski, M. Tilson Thomas, L Maazel, Franz-Paul Decker, Christopher Hogwood, Gordan Nikolich o Gunther Schuller, actuant en sales com el Royal Albert Hall de Londres, la Philarmonie de Berlin, el Palau de la Música, el Carnegie Hall de Nova York o el Concertgebouw d'Amsterdam.


Programa:    

P.I. Txaikovski: Obertura del Trencanous

G. Bizet: Suite de Carmen

G. Fauré: La Pavane op.50

G. Rossini: Obertura d'El barber de Sevilla

E. Toldrà: Vistes al mar

E. Granados: Oriental

L.A. Jiménez: El Baile

 

   

 

 

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir