DÚO CALÍOPE

Clàssica

11/06/2019 20:00 Teatre Metropol (Tarragona)
 

Beatriz Gallardo Olmedo, flauta travesera · María Bernal Sumariva, guitarra

 

El programa que presentem està compost per obres originals, per a flauta i guitarra, una formació poc convencional, però amb una literatura extensa i una de les preferides entre els compositors actuals per la versatilitat i l'empast d'ambdós instruments.

En aquest programa es barreja obres coengudes com la Història del Tango (podriem dir que és l'obra "estrella" per a la formació) amb altres obres de nova composició, quasi sense ser interpretades, com la Elegía per Cintio Vitier (la qual ha sigut acabada de reestrenar per nosaltres mateixes). D'aquesta manera realitzem un Viatge de l'Est a l'Oest, des del Japó a Buenos Aire, passant des de sonors tradicionals a les noves composicions de la música.

 

VIII CONCURS DE MÚSICA DE CÀMERA. CIUTAT D'ÀVILA

El duo Calíope comença la seva travessia musical com un grup de Música de Càmera al 2013, en aquell moment els dos artistes es trobaven finalitzant els seus estudis musicals en el CSM "Manuel Castillo" de Sevilla.

Des de llavors, han participat en diferents concursos, com el VIII Concurs de Música de Càmera "Ciutat d'Àvila" organitzada er JJMM el qual van guanyar el 1er premi; i el Concurso Jóvenes Promesas de Romate el qual van obtenir el 2on premi.

Han oferit numerosos recitals per tota la geografia espanyola, destacant les actuacions a Sanlúcar de Barrameda i Chipiona, organitzades per JJMM; a la ciutat de Lleó amb la Fundación Eutherpe; en el Museo Picasso i MNAC de Barcelona; o la col.laboració amb la Fundación Música en Vena; a més de participar en el VII Festival Internacional de Música de Piantó.

Han rebut classes magistrals de Músics com en Jacques Zoon, Leo Brouwer, Yorgos Arguiriadis, Michel Grizard, Àlex Garrobé i Alberto Plaza. Acaben de finalitzar el Màster de Interpretació de Música de Càmera en el Conservatori del Lliceu de Barcelona, sota la tutela de Guillem Pérez-Quer.

 

Programa:

T. Sasaki: Dos Canciones Japonesas

M. Castelnuovo-Tedesco: Sonatina Op. 205

S. Brotons: Tre Divertimenti

L. Brouwer: Elegía por Cintio Vitier

A. Piazzolla: Historia del Tango

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir