MARIONA CAMATS I EUDALD BUCH

Clàssica

19/03/2019 19:00 L'Auditori (Barcelona)
 

Mariona Camats, violoncel · Eudald Buch, piano

 

Pau Casals va encetar a Catalunya una tradició que es manté pletòrica: la de produir regularment excel·lents solistes de violoncel. La darrera mostra d'això és la joveníssima Mariona Camats, flamant guanyadora de la Beca Internacional que atorga la Fundació Pau Casals i que en edicions anteriors han obtingut intèrprets tan destacats com Pablo Ferrández o Pau Codina. Reteniu el nom de Mariona Camats, una violoncel·lista excepcional amb molt a dir.

 

Mariona Camats,  nascuda l'any 1997 a La Garriga, va començar a tocar el violoncel sota el mestratge d'Anna Mora i de Lluís Claret. Actualment estudia al Leopold Mozart Zentrum de la Universitat d'Augsburg (Alemanya) amb el professor Julius Berger.
Ha rebut classes magistrals de Gary Hoffman, Jens Peter Maintz, Laurence Lesser, Amit Peled, Maria de Macedo, José Mor i Asier Polo, entre d'altres. També ha participat en el Grup de Violoncels de l'EMM de Manlleu -amb Eulàlia Subirà- i en el GrupCello.Cat -amb Anna Mora-.
A part de realitzar masterclasses i actuacions a França, Alemanya, Anglaterra, Itàlia, Holanda i Àustria, també ha col·laborat, entre d'altres, amb el grup Violoncel·listes de Barcelona, amb la Compañía Corella Ballet i, com a solista, amb la Jove Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Gilles Apap, la JONC Philarmonia dirigida per Manel Valdivieso i la Bruckner Akademie Orchester dirigida per Jordi Mora.
El passat octubre, va guanyar la Beca Internacional Pau Casals 2016, otorgada per la Fundació Pau Casals. Fins a la data ha obtingut diversos primers premis, destacant el Concurs Joves Intèrprets Ciutat de Sant Cugat del Vallès (2009 i 2011), el Concurs Cordes de Barcelona (2012), el premi "Grand Prix" en la FLAME Competition de París (2012) i el VicCelloFestival (2014).
Actualment, interpreta amb un violoncel del luthier francès Marc Laberte (Mirecourt, 1921) que va pertànyer al mestre Pau Casals.

 

Eudald Buch, nascut l'any 1997 a La Garriga, s'ha format a l'Escolania de Montserrat, el Conservatori de Vic i la Chetham's School of Music a Manchester. Actualment és alumne de la classe de Vladislav Bronevetzky a l'ESMUC. També ha rebut consells de Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Maria Jesús Crespo, i especialment de Christian Blackshaw.

Ha tocat als festivals de Buxton i Hellens (Anglaterra), The International Holland Music Sessions (Bergen, Holanda) i Chetham's Piano Summer School (Manchester), en sales com l'Auditori l'Atlàntida (Vic), l'Auditori Enric Granados (Lleida) i l'Auditori Pau Casals (El Vendrell), i ha actuat en directe a l'emissora de música de la BBC (Radio 3). Ha col·laborat com a solista amb l'Orquestra de Cambra de Vic, la Chetham's Symphony Orchestra i membres de l'OBC.

 

Programa:

J.S. Bach: Sonata per a Viola da Gamba n.1 en Sol Major, BWV 1027

J. Brahms: Sonata per a violoncel i piano n.1 en mi menor, op.38

 

 

 

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir