NÉSTOR GIMÉNEZ ORCHESTRA

Jazz

25/05/2019 21:00 Teatre de l'Ateneu (Banyoles )
 

Carlota Amargós, violí · Ana Fernández, violí · Úrsula Amargós, viola · Marçal Ayats, violoncel · Pablo Selnik, flauta · Carla Suárez, oboè · Pau Domènech, clarinet · Jordi Guasp, trompa · Laura Serra, fagot · Jaume Peña, trompeta · Òscar Latorre, trompeta · Albert Costa, trombó · Juan Rodríguez, tuba · Gabriel Amargant, saxo soprano · Marcel·lí Bayer, saxo alt · Santi de la Rubia, saxo tenor · Gorka Garay, saxo tenor · Pere Miró, saxo baríton · Adrià Plana, guitarra · Néstor Giménez, piano · Vic Moliner, contrabaix · Joan Terol, bateria

 

Néstor Giménez Orchestra presenta Consagració: el tribut a una de les més grans obres de la història de la música. Consagració és un encàrrec de l'Auditori de Barcelona que es tradueix en una aventura nova, moderna i transgressora, on 22 músics interpreten 14 peces del compositor català inspirades en La consagració de la primavera d'Igor Stravinsky. La música moderna i la música clàssica es donen la mà en un enorme projecte d'orquestra de jazz imprevisible i sorprenent.


Em considero creador i músic.

M'encanta fer i interpretar la meva música i recentment he tret el meu primer disc anomenat "Why not?", en companyia de Joan Terol, Maarten Hogenhuis, Thomas Rolff, Reinier Bass i Adrià Plana.

Amb el projecte STN! he gravat dos discos i he pogut tocar a llocs meravellosos, especialment amb el projecte STN! Canta, que ens ha permès tocar amb grans cantants com Joan Colomo, Nuria Graham, Carles Dénia i Ernest Crusats (La iaia), entre d'altres.

També he pogut fer música per i amb altres grans músics i amics com són la Gemma Humet, el Ferran Savall, el Rubén Fernández, el Pablo Selnik, el Lluís Vidal, el Jorge Rossy, el Jordi Matas i el Masa Kamaguchi, entre d'altres.

Com a intèrpret he tingut la gran sort de fer de solista a l'orquestra simfònica de l'ESMuC i he format part de l'orquestra de "Los Miserables" a Barcelona i de l'orquestra de Cantània el 2013.

Un altre fita important que vaig viure va ser gravar la banda sonora de la pel·lícula "7 pasos y medio", guanyadora del premi a millor banda sonora al Festival de Málaga de cine español el 2009.

Estic especialment orgullós d'haver guanyat el primer premi de composició de l'International composition contest del Silesian jazz festival 2015 i el premi a millor compositor de l'any 2015 de l'AMJM (Associació de músics de jazz i música moderna de Catalunya).

Com a docent sóc professor de l'ESEM Taller de músics, on imparteixo harmonia i percepció auditiva, i també de l'Institut del Teatre.

En la meva etapa de formació vaig acabar els meus estudis musicals a l'ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb professors com Lluís Vidal, Joan Díaz, Joan Monné, Eladio Reinón, Matthew Simon i Agustí Fernández, entre d'altres. També he tingut la gran sort de rebre classes particulars de Sophia Rosoff, Fred Hersch i John Taylor.

 

Programa:

Introducció I (Introduction)

Premonició (Premonition)

Abducció (Abduction)

Rondes (Rounds)

Tribus (Tribes)

Savi (Sage)

Òscul (Kiss)

Terra (Earth)

Introducció II (Introduction)

Cercles (Circles)

Elegit (Chosen one)

Evocació (Evocation)

Ancestres (Ancestors)

Sacrifici (Sacrifice)


Totes les cançons són compostes per Néstor Giménez

 

Més informació: www.nestorgimenez.com

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir