NIKOLA TANASKOVIC

Clàssica

04/05/2019 20:00 Auditori de Sant Josep (Moià)
 

 

Nikola Tanaskovic, acordió

 

El programa crea un joc complex entre dues èpoques de la música, a priori molt allunyades entre elles. Amb la intenció de crear un efecte novedós, es contrastaràn els dos estils peça rere peça. Obres de Scarlatti, Soler o Cabezón s'aniràn alternant amb obres més refinades i precises de Verdú, Hosokawa o Gubaidulina. Aquesta original proposta ens convida a prendre consciència de qüestions tan vitals com la comunicació de l'art, les desiguals visions del èsser humà i la reflexió en el seu sentit més ampli.


PREMI JM CATALUNYA DEL PRIMER PALAU (2017)

Comença la seva formació a l'Escola de Música Isidor Bajic de Novi Sad (Sèrbia) amb la professora Nada Vjestica. Va continuar la seva formació academica en el Conservatori Superior de Música del País Vasc Musikene, de la mà de l'Iñaki Alberdi i, posteriorment, va ampliar els seus estudis realitzant un Màster en Interpretació Solista en el C.S. Katarina Gurska, amb l'Àngel Luis Castaño.

Per completar la seva formació, va participar en el Masterclasses dels professors més importants de les diferents escoles internacionals com Janne Rattya (Finlància), Mika Vayrynen (Finlàndia), Alexey Artemyev (Rúsia), Yuri Shishkin (Rúsia), Elsbeth Moser (Alemanya), Tibor Ratz (Eslovàquia), Vojin Vasovic (Sèrbia).

Ha obtingut galardons en concursos d'àmbit internacional i nacional, entre els que destaquen el Primer Premi en el 51é Internationaler Akkodeonwettbewerb Klingenthal (Alemanya); Primer Premi i premi per a la millor interpretació d'obre obligada; i premi especial del públic en el 16é Certamen Internacional d'acordeó Arrasate Hiria (País Vasc); Primer Premi en la 58ena Trophee Mondial de L'acordeon (Sarajevo, Bosnia-Herzegovina); Primer Premi en el 32é Internacional Accordion Competition (Pula, Croàcia); Primer premi en el 15é Internationa Accordion Competition (Sanok, Polònia); Primer Premi en el 78é Concurs de joves intèrprets de Joventuts Musicals (Girona); Accésit i el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d'obra d'autor català en el 22é cicle; etc.

Ha realitzat gires i concerts a Alemanya, Xina, Hungría, Sèrbia, Lituània, Polònia, Itàlia, Eslovàquia, Croàcia, República Xeca i Espanya. Participa com a solista amb la Vogtland Philharmonie Greiz/Reichenbach (Alemanya); NOMUS Festival Orchestra (Sèrbia); Jove Orquestra de Càmera de Vojvodina (Sèrbia); Jove Orquestra de Cieza JOCI; Plural Ensemble; Musickene Sinfonietta; Orquestra de RTVE, de la mà de directors com Caba Zima, Stefan Fraas, Fancisco José Ríos, Fabian Panisello, José Luis Estellés i Arturo Tamayo, Tamara Petijevic, etc.

 

Programa:

S. Gubaidulina: De profundis

D. Scarlatti: Sonata K 87                                           

M. Hidalgo: Adagio esperando

A. Soler: Sonata Nº 84                                                    

T. Hosokawa: Melodia

A. Soler: Sonata Nº 20                                                     

J. María Sánchez-Verdú: Zuria

D. Scarlatti: Sonata K 248               

 

Més informació: www.tanaskovicnikola.com

 

Una proposta de: Fundació Orfeó Català - Palau de la Música (Premi Joventuts Musicals de Catalunya - El Primer Palau 2017).

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir