POL OMEDES 5ET

Jazz

16/12/2018 12:00 Plaça Església (L'Estartit)
 

Pol Omedes, trompeta · Mátyás Gayer, piano · Mátyás Hofecker, contrabaix · José Carlos Cubas, precurssió · Joan Casares, bateria

 

 

D'entre els músics més sorprenents i inquiets de la nova generació, el trompetista i compositor Pol Omedes és una de les revelacions més estimulants de l'escena catalana. Ho ha deixat palès amb la multitud de projectes de recorregut que ha liderat i que encapçala actualment. Un d'aquests projectes és el de "Pol Omedes with strings" (Mallorca, Fresh Sound New Talent, 2016), que enguany s'està presentant arreu d'Europa, gràcies també a la bona acollida de la premsa i del sector. Al disc Mallorca en Pol compta amb la col·laboració de dues de les rising stars del món de l'straight ahead europeu, el pianista Mátyás Gayer i el contrabaixista Mátyás Hofecker, tots dos companys del trompetista durant la seva estada a Àustria. Una amistat personal i musical molt fructífera que el trompetista vol continuar mantenint amb la formació del seu nou grup, un quintet de luxe que es completa amb una excel·lent secció rítmica formada pel seu amic de l'ànima Joan Casares (un dels bateries de nova generació amb més projecció internacional del territori català) i José Carlos Cubas, a la percussió, que aporta pinzellades cubanes a la sonoritat post bop de la música d'en Pol amb un aire fresc, potent i dinàmic. La banda assimila la tradició jazzistica sense que això suposi un prejudici per donar una visió personal i concreta dels estàndards, i s'obre també a les composicions pròpies.

 

Pol Omedes Casacuberta neix a Barcelona l'any 1989. L'any 2008 es gradua al Conservatori Municipal de Barcelona en l'especialitat de trompeta clàssica amb la distinció de menció d'honor i el mateix any que finalitza aquests estudis accedeix a l'ESMUC, especialitzant-se en la modalitat de trompeta jazz (estudis que finalitza el juny del 2012). L'any 2013, es trasllada a Graz (Áustria) per cursar un màster especialitzant-se en trompeta jazz a la prestigiosa Universität für Musik unddarstellende Kunst Graz (KUG), amb professors com Jim Rotondi, Tobias Weidinger, Michael Abene, Ed Neumister o Renato Chicco entre molts d'altres.

Al llarg de la seva carrera ha actuat i enregistrat amb músics de gran prestigi internacional com Lee Konitz, Daniel Cacija, Martin Gjakonovski, Christian Salfellner, Emiliano Sampaio, Renato Chicco, Mátyás Gayer, David Mengual, Judit Nedderman, Sara Pi, Joan Monné, Raynald Colom o Lluc Casares entre d'altres; i també amb artistes d'altres àmbits musicals com Earl Thomas, Bitty Mcclean, Dave Barker, els cantants dels "The Pioneers" i un llarg etcètera.

Com a líder, ha fet sonar el seu trio per tot el territori català presentant el seu primer treball discogràfic "La Ganadora" (UnderPool 2013) seleccionat també durant la temporada 2014-2015 per la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya. El seu últim treball discogràfic "Mallorca" (Fresh Sound New Talent 2016) està format per un ensemble de deu músics incloent-hi un quartet de cordes, donant així un color cambrístic a la sonoritat postbob de la música d'en Pol. Ha presentat el treball en nombrosos festivals i clubs, també per Àustria rebent molt bones crítiques del sector i de la premsa especialitzada.

 

En l'actualitat, el trompetista i compositor combina la seva activitat concertista amb la pedagoga, impartint classes de trompeta jazz, combo i improvisació al CSMIB (Conservatori Superior de Música dels Illes Balears) des de l'octubre del 2016.

 

Programa:

Ganjan

Zzz in London

I love Smack Dab

Hospital Clínic

Exili

Traitor P.

J.C. (Big C)

Low Kick

Gospel Chops

Totes les cançons són compostes per Pol Omedes

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir