RAQUEL LÚA & AMAIA MIRANDA

Noves músiques d'arrel

12/01/2019 23:00 Cafè Auditori (Sant Cugat del Vallès)
 

Raquel Lúa, veu · Amaia Miranda, guitarra clàssica

 

 

Raquel Lúa & Amaia Miranda, amalgames de sons delicats i potents alhora. Veu melísmatica que traspassa la pell amb lletres carregades de poesía acompanyades dels arranjaments i de les mans virtuoses i sensibles de l'Amaia Miranda. Presenten cançons originals i versions que s'emnarquen dins de la música d'arrel. Des de la nana tradicional fins a la bossa o el flamenc.

 

Cantant, compositora, estudiant de filosofia i intèrpret autodidacta fins al febrer del 2017, que el Taller de Músics li dona una beca per estudiar llenguatge musical amb la Cristina Canet, guitarra amb el Yeray Hernández, i veu amb l'Odette Telleria.

El 25 d'abril del 2015 fa una audició com a solista al Taller de músics a mode de càsting per entrar al projecte Cabal Musical. El 28 del mateix mes el Taller l'informa que ha estat seleccionada per participar-hi. Un curs de formació d'un any sencer, i un segon any de mentories.

Al Desembre grava el seu primer Ep de 6 cançons (dues pròpies i quatre versions) grabat en directe a l'estudi de Barcelona ACLAM RECORDS.

Al novembre de 2016 coneix a l'Amaia Miranda (alumne de Yeray) i des d'aquell moment han continuat tocant juntes per la connexió palpable que hi ha entre ambdues.

El 26 de març del 2017 va cantar a L'auditori de Barcelona junt amb la Banda municipal de Barcelona. Un concert on el compositor Enric Palomar li va posar música als sonets de Shakespeare.

Guanyadora del premi del públic al concurs del concurs "Estrena't 2016" junt a Amaia Miranda. Guanyadora dos anys consecutius del "Fusión SLHAM" d'Hospitalet junt amb Pablowsky (2016 i 2017). Primer premi del 18è concurs de Cantautors/es d'Horta-Guinardó (2017) junt a l'Amaia Miranda. Premi suport a la creació  i premi del públic al concurs "Acústica 2017" junt a Yeray Hernández. Premi a la millor veu en la gala de premis Club Cronopios 2017 (Associació cultural literaria)

Ha tocat al Palau Reial, Museu de les Aigües, Ateneu de Nou Barris, casals de Barris o centres cívics, a la Sala Apolo, Razzmatazz, en l'Auditori de Barcelona etc.

Col·laboradora i voluntària als projectes "píndoles musicals" (programa de música als hospitals mentals de Barcelona), "Taller obert" (projecte d'acompanyament a la reinserció social mitjançant un programa d'activitats musicals de formació, creació i relació) i "Música en vena"

Actualment segueix tocant majoritàriament amb l'Amaia Miranda a duo, i també amb el Yeray  Hernández, tot i que sovint fa concerts sola.

Paral·lelament està preparant un disc en solitari de les seves cançons.

 

Programa:

Preciosa y el aire

Ruegos y demás 

Fragilidad

Ser

A través

Cançó popular: Trigales verdes

R. de León, M. Quiroga y S. Valverde: Ojos verdes

J. Drexler: Soledad

El Bolao

Júlia

Jolie

Para que más


Totes les cançons estan compostes per Raquel Lúa excepte aquelles en què s'indica un altre autor.

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir