RUBÉN FERNÁNDEZ & ANDREU ZARAGOZA + ZAMAK QUARTET

Noves músiques d'arrel

04/11/2017 21:00 Auditori de l'Ateneu (Banyoles)
 

Andreu Zaragoza, guitarra elèctrica i acústica · Rubén Fernández, veu, percussió vocal i loops · Zamak Quartet: Margarida Olivé, violí · Sara Balasch, violí · Marc Garcés, viola · Iria Ayán, violoncel


Girassol és el nou àlbum de Rubén Fernández i Andreu Zaragoza. Aquests dos experimentats músics ens transporten a un camí que explora la connexió entre el pop, la música brasilera i el jazz. Els múltiples colors que ofereixen ens mostren la sorprenent intensitat i originalitat d'un so que barreja veus, guitarres, beatbox i el quartet de corda Zamak. En directe, l'ús de loops, efectes i la presència del quartet clàssic fan que la força d'aquesta música resulti en una experiència única. Girassol fou premiat com el millor disc de 2015 per l'AMJM.

 

Andreu Zaragoza és un dels guitarristes més actius de la darrera dècada al nostre país, ja sigui com a líder o acompanyant músics tan importants com Esperanza Spalding, Seamus Blake, Jeremy Straton, Brannen Temple, Albert Bover, Horacio Fumero, Giulia Valle, Marc Ayza, Pablo Selnik, David Xirgu, Abel Boquera, Ramón Prats, o Vicent Macián. Rubén Fernández ha compartit escenari amb músics com Giulia Valle, el propi Andreu Zaragoza, Marco Mezquida, Pablo Selnik, Aldo Caviglia, Elisabet Raspall o Néstor Giménez. Ha col·laborat en Small Axe de Robert Nesta (Millor disc 2013 de l'AMJM) o Araguaia de Carles Cases. Ha actuat a sales com el Jamboree, Luz de Gas o Capitol (Santiago) i en festivals internacionals com el FIB Benicàssim, Festival Oddstream o Bilbao BBK. En aquesta ocasió els acompanya el quartet de corda Zamak, un conjunt versàtil que ha col·laborat en diversos projectes d'estudi amb grups com Eilo o Recitals a Domicili i ha participat en la banda sonora del curtmetratge Les vaques de Wisconsin de Sara Trabva. Zamak Quartet ha participat també en la gravació del disc Girassol presentant-lo en directe al Festival de Jazz de la Garriga i el Festival de cinema a la fresca de la Sala Montjuïc.

 

Programa:

A. Zaragoza: Sandholt, Contradiccions

R. Fernández: Ian, Choran

L. Borges i M. Borges: Tudo o Que Vôce Podia Ser, Pão e Água, Um Girassol da Cor de Seu Cabelo

B. Guðmundsdóttir: Who Is It, Hyperballad

J. Mitchell: Barangrill

Toninho Horta: Beijo Partido


Més informació: www.andreuzaragoza.com i www.rubenvoz.com

Una proposta de: Escola Superior Música de Catalunya i Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir