TRIO FORTUNY

Clàssica

16/12/2018 19:00 L'Atlàntida (Vic)
 

Joel Bardolet, violí · Marc Heredia, piano · Pau Codina, violoncel

 

Tres dels músics amb major inquietud i singularitat artística de la seva generació s'uneixen per presentar obres de Bach, Xostakòvitx i Mendelssohn Bartholdy per a una de les formacions de cambra per excel·lència, el trio amb piano.

 

El violinista Joel Bardolet va realitzar els seus estudis superiors a l'ESMuC i posteriorment va cursar un màster a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violinista francesa Muriel Cantoreggi, amb qui encara avui manté el contacte i la relació musical. L'abril de 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule fur Musik Basel, amb Rainer Schmidt. En finalitzar-lo, va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea, tocant el segon concert de Bártok amb la Basel Sinfonie Orchester. Ha rebut el mestratge de músics com Vera Martínez Mehner, Maurice Fuks, Erich Höbarth i András Keller. En l'actualitat és frequent el contacte pedagògic amb Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Rony Rogoff i Ferenc Rados.

 

Pau Codina va començar els seus estudis de violoncel als 5 anys amb la professora Eulàlia Subirà, a l'Escola Municipal de Música de Manlleu. Han rebut classes de professors com Ivan Chiffoleau, Daniel Grosgurin, Peter Thiemann i Louise Hopkins. L'any 2002 va ser acceptat com alumne en la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres, i va cursar els estudis de grau superior en la Guildhall School of Music & Drama, graduant-se amb menció d'honor el 2010. Posteriorment va cursar el Solo Artist Diploma a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les amb el professor Gary Hoffman. Ha assistit a cursos i classes magistrals amb professors com Lluís Claret, Anner Bylsma, Franz Helmerson, Steven Isserlis i Mstislav Rostropóvitx. Ha debutat ja com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra de la RTVE, la Simfònica del Vallès i la JONC, respectivament.

 

Marc Heredia va iniciar els seus estudis de piano als tres anys i va continuar la seva formació amb Cecilio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu. Més tard, entre 2008 i 2012, va continuar la seva formació a la Escuela Superior de Música Reina Sofía amb professors com Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner. De 2012 a 2014 va cursar un Master of Arts a la Hochschule fur Musik de Basilea, Suïssa. Ha actuat a importants sales com L'Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional i la Fundación Juan March de Madrid, el Claustre de Sant Domènech de Peralada i també ha tocat en marcs com el cicle Solistas del SXXI al Auditori Sony de Madrid o a l'Auditori de Girona, entre altres.

 

Programa:

C.P.E. Bach: Trio per a piano, Wq 90 núm. 3

J.S. Bach: Suite per a cello núm. 1 en Sol Major BWV 1007

* En diàleg amb György Kurtág: Signs games and messages

D. Xostakòvitx: Prelude: núm. 24 en Re menor, Op. 87

F. Mendelssohn Bartholdy: Trio per a piano núm. 1 en Re menor, Op. 49

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir