WINDU QUARTET

Música experimental

29/01/2019 20:00 Teatre Metropol (Tarragona)
 

Eva Jornet · Eloi Fuguet · Marcel Leal · Sara Parés, flautes de bec

 

En totes les èpoques i en diverses cultures trobem instruments de bisell. D'entre tots, la flauta de bec és un dels més coneguts: un instrument d'una gran agilitat i adaptabilitat a diferents repertoris, amb la possibilitat de tocar-se en grup generant la sonoritat d'un petit orgue humà.

A Windu treballem aquesta sonoritat -tan característica i a l'hora tan coneguda- com els millors artesans i la posem al servei d'aquelles músiques que més ens emocionen. Més enllà del background històric i cultural que qualsevol música actual o passada té, ens interessa, sobretot, l'emoció que la música genera, vingui d'on vingui. Es per això que no només apostem pel repertori específic del consort de flautes sinó també per les adaptacions i els arranjaments propis, la introducció d'altres instruments i bases de música electrònica.

Creiem també que la millor manera de difondre aquest instrument ancestral i la seva sonoritat en conjunt és mitjançant una posada en escena que el potencïi. Per això, hem comptat amb la direcció teatral d'Iban Beltran i el disseny de llum d'Oriol Ibáñez, que han plantejat tot un conjunt de videoprojeccions, canvis de vestuari, llums i escenografia que acosten més el nostre concert al concepte d'espectacle total.

Windu està format per quatre músics molt diferents, als qui l'àmplia formació i experiència en altres camps escènics, visuals i de gestió cultural ha servit per unir esforços a favor d'un projecte nou i innnovador.

 

 

Under construction és l'exploració de les possibilitats de la flauta de bec, en totes les seves variants: més de 70, perquè el desplegament en escena es fa amb més de 70 flautes de bec. I amb uns músics que voregen l'excel·lència en tant que instrumentistes, però també en tant que performers: aquell músic que de tant en quant apareix rere l'instrument; o aquell músic que va una mica més enllà del mer executant; o potser aquell músic que interpreta una partitura, però que l'embolcalla també d'emoció i de significat. Under construction, finalment, també opera en l'espai: per a ser fidels a la proposta de títol, partim de la pàgina en blanc que s'escriura paulatinament amb música. Amb la música, el moviment, la tecnologia i la imatge. Tot això amb l'objectiu de construir ponts amb el públic, perquè se sorprengui de les possibilitats de la flauta de bec i del seu repertori.

 

Programa:

A. Pärt: Pari intervallo

J.S. Bach: Contrapunctus I

T. Merula: La Lusignuola

J.S. Bach: Allegro (del 3r concert de Brandenburg)

C. Meijering: Pet rescue

M. Maute: Les barricades

C. Meijering: Zakpijpen

A. de Cabezón: El canto del Caballero

A. de Cabezón: Pavana italiana

T. Simpson: Bonny sweet Robin

H. Ashton: Hugh Ashton's Maske

J.S. Bach: Gute Nacht

C. Meijering: Sanctus

C. Meijering: The mistery of the leaning tower

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir