CANTORÍA

Inés Alonso, soprano · Samuel Tapia, contratenor · Jorge Losana, tenor i direcció · Valentin Miralles, baix

 

Crema el desig, la passió, el pecat. El cor dels amants crema, com també les flames de l'infern. La verge és temptada per un mosso bell, però també porta al món la redempció divina. L'art del mediterrani ibèric està ple de contrastos entre la fogositat i la devoció. Aquest programa és una indagació en la vida de les persones que amb la seva quotidianitat construeixen la nostra cultura. Cantoria és la gran sorpresa de l'escena estatal de la música antiga i en aquest programa peten mostrar com el desig carnal i la devoció religiosa es fonen i s'expressen amb mestria en el repertori polifònic profà dels segles XV i XVI. La música i els textos fan referències paral·leles a la cultura popular, el refinament cortesa i la tradició religiosa.

 

Format en el festival Internacional de Música Antiga de Sierra Espuña durant l'estiu del 2016, Cantoría comença a delinear la seva trajectòria participant en festivals com la Internacional Young Artist's Presentation d'Amberes (2017), l'edició Fringe del MA Early Music Festival de Brujas (2017) i l'edició fringe del festival del Festival Oude Muziek de Utrecht (2017 i 2018). Van ser seleccionats en EEEmerging (2018), un programa europeu de cooperació per a fomentar els ensembles emergents, on guanyaren el Audience Prize i foren escollits per continuar en el projecte un any més. (2019) També han enriquit la seva experiència participant en les residències artístiques de la Cité de la Voix de Vézelay (2018) o Ghisliermusica de Pavía (2019) o en projectes com MusaE (2018 i 2019) del Ministeri de Cultura i Esport, o el reputat circuit FestClásica (2019) de l'Associació Espanyola de festivals de Música Clàssica. Les seves actuacions en els recintes del Museu del Prado i la Biblioteca Nacional d'Espanya suposen una línia de continuïtat respecte a les seves presentacions anteriors en altres destacades institucions com la Biblioteca de Catalunya o el Museu del Greco. Actualment, Cantoría compta amb el suport de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música i l'Institut de les Indústries Culturals i les Arts de Múrcia.

 

PROGRAMA

B. Cárceres: Sus sus sus (fragmento de la Trulla)

J. de Triana: Dinos madre del doncel, Cançoner de la Colombina

Anònim: Els Ascolars. Manuscrit de la biblioteca privada de Manuel Maynar

M. Flecha "el vell": El Jubilate

Anònim: Falalalán, falalalalera. Cançoners d'Uppsala i Gandía

M. Flecha: Teresica  hermana, Cançoners d'Uppsala i Gandía.

Anònim: Corten espadas afiladas, Cançoner musical de Medinaceli

M. Flecha "el vell": La Justa

Anònim: Dindirindin, Cancionero musical de Palacio.

Anònim: Pase el agoa. Cancionero musical de Palacio.

M. Flecha "el vell": La Bomba

 

Una proposta de: MusaE. Música en los Museos Estatales 2018

 

CONDICIONS DE CONTRACTACIÓ

Període de contractació: 8 al 17 de maig de 2020 

Catxet 100%: 1.000 € +iva 

Cost entitat (50%): 500 € +iva *

Requeriments: Cadira sense braços + Faristol

 

* Concert coproduït amb JM Espanya i inclòs a la Red de Músicas. Si es contracta fora de període, el cost per a l'entitat és del 60% del catxet + 50 €/músic + allotjament (si s'escau)

Documentació adjunta
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir