GIORQUESTRA I RAFAEL AGUIRRE

GIOrquestra · Francesc Prat, director · Rafael Aguirre, guitarra

 

Parlar del Concierto de Aranjuez és parlar d'una de les obres més cèlebres, interpretades i estimades de la música clàssica. I Rafael Aguirre en fa una lectura que molts consideren una de les més sensibles i inspirades del moment. Si la interpretació d'aquesta obra mestra no era encara suficient argument, la GIOrquestra executarà també la Setena simfonia de Beethoven, una de les més impressionants del geni de Bonn, a les portes del 250è aniversari que se celebrarà el 2020.

 

Fidel al seu lema "Música en majúscules", la GIO és una orquestra simfònica versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes nacionals i internacionals en els seus concerts. La seva presentació oficial va tenir lloc el 2012 a l'Auditori de Girona acompanyada de Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts simfònics de producció pròpia en què ha comptat amb solistes del prestigi de Sílvia Pérez Cruz, Valentina Lisitsa, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Pumeza Matshikiza, Daniel Müller-Schott, Lluís Claret, Alba Ventura o Mireia Farrés, entre altres. A part de les seves actuacions a Girona, la GIO participa regularment als principals festivals i auditoris del país, destacant la recent cloenda del Festival de Cap Roig amb Andrea Bocelli, l'actuació a les dues primeres edicions del Festival Jardins de Pedralbes al costat de Josep Carreras i Buika, l'espectacle de música electrònica Maestro amb tres sold out al Liceu, la participació als Festivals de Música de la Cerdanya, Portalbau, Santa Florentina o al concert final de la Sardana de l'Any a l'Auditori de Barcelona. Recentment ha actuat al Palau de la Música acompanyant Maldita Nerea, a l'Auditori de Barcelona amb el projecte El Cor Canta i aquest estiu clourà els festivals Castell de Peralada amb Maestro i Cap Roig amb Ainhoa Arteta.

 

Rafael Aguirre s'ha convertit en el guitarrista espanyol més sol·licitat a nivell internacional, tal com posen de manifest els 13 primers premis d'abast mundial que ha guanyat, com el Certamen  Internacional de Guitarra Francisco Tárrega o el Pro Musicis de Nova  York, i els 34 països on ha actuat. El seu virtuosisme i immens repertori, amb més de 30 concerts per a guitarra i orquestra, l'ha portat a adquirir renom internacional, fins al punt que avui en dia és considerat un dels guitarristes de referència mundial.

 

PROGRAMA

E. Cordero: "Seis milonga" del Concierto Antillano para guitarra y orquesta

J. Rodrigo: Concierto de Aranjuez

L. van Beethoven: Simfonia núm. 7 en la major Op. 92

 

Una proposta de: Residències Artístiques de l'Ateneu - CMEM de Banyoles

 

Categoria: Xarxa Clàssica SIMFÒNICA


CONDICIONS DE CONTRACTACIÓ

Període de contractació7, 8, 9, 10, 11 i 12 de novembre de 2019 (màxim 4 concerts)

Catxet 100%9.900 € +iva

Cost entitat (60%)5.940 € +iva

Requeriments: Faristols i cadires per a tota l'orquestra + Tarima de director + Banqueta o cadira sense braços pel solista

Documentació adjunta
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir