Isabel Villanueva (viola) i Daniel Ligorio (piano)

Clàssica

Obres de: J. S. Bach: Suite núm.5 en do menor per a cello (viola) BWV 1011 / Manuel de Falla: Suite Popular española (1914) / J. S. Bach/Kodaly: Fantasia cromàtica per a viola sola BWV 903 / R. Clarke: Sonata per a viola i piano

26/02/2010 21:00 Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport (Figueres)
 

Isabel Villanueva (Pamplona, 1988), es graduà al Conservatori Superior de Música de Navarra. Ha estudiat amb Igor Sulyga a Oviedo i a l’Accademia Musicale Chigiana de Siena amb Yuri Bashmet. Guardonada amb el primer premi de corda i el premi al Millor Intèrpret del Certamen Nacional Intercentros (2006), el Premi del Concorso Internazionale per Giovanni Solisti Città di Barletta a Itàlia (2007), el segon premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (2008) i el premi especial a la Mravinsky Internacional Competition (2008).
Actua com a solista amb la Simfònica de RTVE al Teatre Monumental de Madrid, amb l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, amb l’Orquestra Clàssica d’Andorra al Palau de la Música Catalana de Barcelona, i amb la Simfònica de Castella i Lleó. Ha pogut treballar amb directors com ara Mariano Rivas, Alejandro Posadas, Yuri Nashuskin, Josep Vicent i Marzio Conti. Ha ofert nombrosos recitals a destacats festivals nacionals com ara Santander, Segòvia, Úbeda, Toledo, Cadis o Sta. Cristina d’Aro i en sales com l’Auditori de Tenerife i l’Auditori Conde Duque i la Fundación Canal de Madrid. El 2007 realitza un enregistrament d’obres per a viola i piano per l’arxiu de RNE. Ha estrenat obres de Pedro A. Moreno i li han dedicat pàgines compositors com David Johnstone i Tomás Marco.  Entre els seus propers compromisos hi trobem diversos concerts pel cicle Clásicos en ruta (AIE) i una actuació en els European Concerts, de Sant Petersburg (Rússia).
Daniel Ligorio, considerat per la crítica i el públic com un dels joves pianistes amb més projecció del panorama estatal, Ligorio ha ofert recitals en solitari i amb orquestra a les sales i festivals més rellevants de l’Estat espanyol. El compositor català Xavier Montsalvatge, en la seva faceta de crític, digué: “l’art pianístic de Daniel Ligorio no enganya, perquè és per sobre de tot autèntic”. Xavier Cester, des de les pàgines de l’Avui, afirmà: “des de la inoblidable visita de Claudio Arrau no escoltàvem a Barcelona un Emperador tan extraordinari” en ocasió de la seva interpretació del Cinquè concert per a piano i orquestra de Beethoven al Palau de la Música acompanyat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. 
En els darrers anys ha intervingut en projectes tan destacats com la grabació del Concert per a piano i orquestra de Joaquín Rodrigo (Naxos); l’estrena internacional, en motiu del 50è aniversari de Joventuts Musicals d’Espanya, del Concert per a 2 pianos i orquestra “Juventus” d’Antón García Abril; la grabació de la integral per a piano de Manuel de Falla i properament la integral dels trios de Turina per a piano, violí i violoncel.
Al llarg de la seva carrera, ha col·laborat amb el Quartet Brodsky, el Quartet de la Gewandhause de Leipzig, el Quartet de Praga, el Quartet Pezze. Ha treballat també amb els directors Marcello Biotti, Robert King i Josep Pons amb les orquestres més prestigioses del país.
En l’actualitat, Ligorio prepara per al segell Naxos l’enregistrament dels trios de Tomás Bretón i els quintets de Conrado del Campo, així com una gira de concerts promocionant el seu darrer enregistrament de la integral per a piano de Manuel de Falla.

 

J. S. Bach (1685-1750)
Suite núm.5 en do menor per a cello (viola) BWV 1011
Prelude
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte I i II
Gigue

Manuel de Falla (1876-1976)
Suite Popular española (1914)
El paño moruno
Nana
Canción
Polo
Asturiana
Jota

******

J. S. Bach/Kodaly (1685-1750)
Fantasia cromàtica per a viola sola BWV 903

R. Clarke (1886-1979)
Sonata per a viola i piano
I. Impetuoso
II. Vivace
III. Adagio     

 

Si voleu escoltar un fragment clickeu aquí:  J Brahms Sonata num. 1_ Villanueva_Ortega.mp3

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir