QVIXOTE QUARTET

Clàssica

Daniel Cubero, violí / María Sanz, violí / Mariona Oliu, viola / Amat Santacana, violoncel

Obres de: W. A. Mozart: Quartet KV 80 en Sol Major / B. Casablancas: Cinc interludis per a quartet de corda / F. Schubert: Quartet op. 29 núm. 13, D804 “Rosamunde” en la menor

23/01/2010 22:00 Auditori de l'Ateneu (Banyoles)
 

QVIXOTE QUARTET
El Qvixote Quartet neix el 2006 amb l'ànim d'explorar el repertori per a quartet de corda. Els seus integrants es retroben després d'un llarg període d'estudis en diferents centres de prestigi internacional.
Des dels seus inicis han rebut lliçons del Quartet Casals, G. Kurtág, R. Dieltiens, J. Degen, K. Moretti, J. Klusson i F. Rados.
El 2008 entren a formar part de l'European Chamber Music Academy (ECMA) on es formen amb músics de reconegut prestigi com H. Beyerle, J. Meißl, Ch. Richter, S. Ashkenazy i M. da Silva entre d'altres.
Ben aviat es revela com un dels quartets emergents més actius i de major projecció del seu país actuant en sales i auditoris de l’Estat espanyol, Àustria, Alemanya, Suïssa, Finlàndia, Veneçuela, Argentina, Uruguai i Bolívia. 
El 2008 són convidats personalment pel Mestre J. A. Abreu, per col·laborar regularment amb el Sistema d'Orquestres Juvenils i Infantils de Veneçuela impartint classes magistrals i concerts en diferents ciutats del país. 
Han estat guardonats amb el primer premi "Montserrat Alavedra" 2008, celebrat a Terrassa, el primer premi "Josep Mirabent i Magrans" 2007 de Sitges i el premi "Thomastik Infeld" al millor grup de cambra de l'Acadèmia Viena.

Daniel Cubero Monclús comença a estudiar violí al Conservatori Professional de Música de Badalona amb el professor Ricardo Martínez. Continua els  estudis de grau superior al Conservatori de Música de Salamanca amb Isabel Vilà i al Conservatori del Liceu amb Mauro Rossi on obté el Títol Superior de Violí. Complementa la seva formació violinística durant quatre anys sota la tutela de Hagai Shaham a la Jerusalem Rubin Academy of Music, així com la cambrística a l’ European Chamber Music Academy dirigida per Hatto Beyerle. Ha rebut primers premis en concursos nacionals i internacionals tant de violí com de música de cambra. Ha estat membre concertino de la JOSC i de la JONC i ha col·laborat amb altres orquestres juvenils com la JONDE i l'Orquestra Simfònica Simón Bolívar. Actualment es dedica de manera prioritària a la música de cambra com a membre fundador del Quartet Qvixote i és professor de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. 
María Sanz Ablanedo comença els seus estudis de violí a Saragossa amb Slawomir Arszñsky i Javier Gallego. Continua formant-se a Madrid amb Farid Fasla i més tard al Conservatori Superior de Música de Salamanca amb Isabel Vilà, on obté el Premi Extraordinari Fi de Carrera i el Títol Superior de Música de Cambra. El 2004 és becada pel Ministeri de Cultura per a realitzar un postgrau a Jerusalem amb el mestre Hagai Shaham. Un any més tard guanya el primer premi "Rubin Academy Chamber Music Competition". Ha col·laborat en formacions orquestrals com la West-Eastern Divan Orchestra sota la batuta de Daniel Baremboim, i l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar. Ha rebut classes magistrals de reconeguts violinistes com Andras Czifra, Ruggiero Ricci i Lorand Fenyves. És membre fundador del Quartet Qvixote.
Mariona Oliu Nieto estudia viola amb Fabienne Tassart, Carl Johansen i Barbara Horn. Becada pel ministeri de Cultura continua els seus estudis amb Carol Rodland a la Hochschule für Musik “Hanns Eisler” de Berlín i a la Arizona State University School of Music a EUA. El 2001 obté el primer premi del concurs “ASTA (American String Teachers Association) National Solo Competition” d’Arizona. L’any 2002 obté el premi “Concert of Soloists Solo Competition” interpretant el Concert de W. Walton per a viola i orquestra i és finalista del concurs “ASTA National Solo Competition d’EUA“. Prossegueix els seus estudis de nou a Berlín amb Stephan Fehland i Matthew Hunter, on obté els Títols Superiors de viola i de pedagogia de la viola. Interpreta el Concert per a viola i orquestra de B. Bartok com finalista del concurs “El Primer Palau“. Ha estat viola solista de la JONDE, membre de l’EUYO, membre becària de la Radio Symphonie-Orchester de Berlín i membre de la Deutsches Symphonie-Orchester. Ha col·laborat amb l’Orquestra de Cadaqués, la Mahler Chamber Orchester i diverses formacions de música de cambra. Actualment és professora del Conservatori de Música de Terrassa i viola solista de la Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. 
Amat Santacana Gómez, comença a estudiar violoncel a Barcelona amb Susanna Stefanovic i Peter Thiemann; els estudis superiors de violoncel i música de cambra els realitza a Salamanca amb Iagoba Fanlo, Aldo Mata, Kennedy Moretti i Arnau Tomàs. Continua la seva formació a Viena amb Wofgang Herzer i Howard Penny, i finalitza l'any 2007 un màster en violoncel modern i barroc a Zúric amb Roel Dieltiens. Ha rebut classes de violoncel·listes de reconegut prestigi com A. Bylsma, M. Cervera, Ch. Coin, D. Geringas, B. Greenhouse, D. Grosgurin, Ph. Müller, M. Perenyi, J. Starker... Ha format part de la JONC i la JONDE, així com de diferents grups de cambra amb els quals ha obtingut diversos premis (“Paper de Música“, “El Primer Palau“). També ha estat premiat al concurs de violoncel “Florian de O’Campo” a Zamora i al Nick Preis de Zúric. És membre fundador del Quartet Qvixote. Actualment compagina la intensa activitat quartetística amb produccions cambrístiques amb músics com Barry Sargent i Roel Dieltiens a l'Orquestra Barroca de Mallorca i l'Ensemble Explorations.

 

Més informació a la web de la formació: http://www.qvixotequartet.com/

 

 Si voleu escoltar un fragment interpretat pel Quartet Quixotte clickeu aquí: Haydn Menuetto Allegretto - Quartet en do major, op 20, n2_Q Qvixot.mp3

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir