RUBATO APPASSIONATO

Clàssica-antiga

Antonia Tejeda, flauta de bec / Eyal Streett, fagot barroc / Sasha Agranov, violoncel barroc

Obres de: "El carnaval de Madrid (música ibèrica i holandesa del s. XVIII)": Anònim: Danses / Anònim: contradanses obertes / Anònim: Sach dels gemechs / Anònim: Partes de Folias

07/02/2010 19:00 Cine petit (Torroella de Montgrí)
 

Rubato Appassionato
presenta: "El carnaval de Madrid (música ibèrica i holandesa del s. XVIII)"

Rubato Appassionato va ser fundat l’any 2000 al Reial Conservatori de La Haia. Es dedica a la música barroca, explora la bellesa i l’elegància del segle XVIII. L’especial combinació d’instruments antics obre les portes a la creativitat i l’originalitat, tot i que es manté fidel a l’esperit i l’estètica de la música barroca. El repertori, que abarca música italiana, alemanya, francesa, anglesa, holandesa i espanyola, inclou peces extremadament exquisites i virtuoses. Apassionat per la recerca d’obres ibèriques desconegudes i oblidades als arxius de diverses ciutats espanyoles, la formació s’imposa la tasca de recuperar aquestes peces. El fet d’interpretar el baix continu amb el violoncel, una pràctica històrica molt poc utilitzada pels grups de música antiga actualment, dóna un resultat sorprenentment fresc i especial. Rubbato Appassionato ha fet concerts arreu de l’Estat  espanyol, Holanda i Israel. Ha gravat pels segells discogràfics La mà de guido (ES) i MA Recordings (JAP-USA). 
Antonia Tejeda neix a Barcelona el 1975. Es va graduar de flauta de bec al Conservatori Professional de Música de Badalona el 1994 i estudià amb Josep Maria Saperas al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Estudià flauta de bec amb Dorothea Winter al Reial Conservatori de La Haia, on es va graduar l’any 2002. Actualment és membre del Dionysus Consort i de Les passions de l’âme. Ha tocat als festivals de Música Antiga de Barcelona, Utrecht i Lincoln. L’apassionen la fotografia, els llibres, el cinema, la pintura, Billie Holiday i, sobretot, els seus fills.
Eyal Streett neix a Jerusalem el 1978. Estudia fagot amb Richard Paley i Mordechai Rechtman. Posteriorment, estudia fagot històric amb Donna Agrell al Real Conservatori de La Haia, on es va graduar el 2002, i amb Alberto Grazzi a la Civica Scuola di Musica de Milà, on es va graduar el 2003. Ha estat becat per la Fundació Cultural Amèrica – Israel des de 1994 a 2000, a les àrees de fagot modern i barroc, i també a la de música de cambra. Toca regularment amb orquestres i grups de música antiga de gran prestigi internacional, com ara la Freiburger Barockorchester, Les Talens Lyriques, l’European Brandenburg Ensemble i Zefiro. És membre de Nachtmusique. Ha tocat als festivals de música antiga més importants del món. Li agrada molt viatjar, el menjar picant, la música àrab, Pharoah Sanders, cantar als seus fills i observar la seva gata. 
Sasha Agranov neix a Sant Petersburg el 1977, però el 1979 es trasllada a Israel amb la seva família. Estudia violoncel amb Hilel Zori a l’Acadèmia de Música de Tel Aviv. El 1999 comença els seus estudis de violoncel barroc amb Jaap Ter Linden al Real Conservatori de La Haia, on es va graduar el 2005. Ha tocat al Festival de Música Antiga de Brezice i al Festival de Música de Sant Sebastián. Actualment és membre del The Zoozoo Ensemble i Selva de Mar. Col·labora sovint en projectes de música contemporània com The Worlds of Milosh, de Daniel Landau. Li encanta el circ, els insectes, l’hummus, cuinar i caminar en xanques. 

Anònim: Danses; Anònim: contradanses obertes; Anònim: Sach dels gemechs; Anònim: Partes de Folias

Si voleu escoltar un fragment clickeu aquí:  R Valentine Sonata Prima Rubatoappassionato.MP3

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir