ALMA ENSEMBLE&JOSEP SANCHO, clarinet

Clàssica

Michael Thomas,violí José Velez, violí Gonzalo Castelló Ferri, viola Israel Fausto, violoncel JOSEP SANCHO, clarinet

Obres de: W.A. MOZART i C.M. von WEBER

22/01/2012 19:00 Cine Petit (Torroella de Montgrí)
 

L’Alma ensemble és una de les agrupacions cambrístiques més versàtils del panorama artístic musical espanyol. Integrat per músics d’àmbits i nacionalitats molt diverses, té com a denominador comú l’originalitat i l’interès per experimentar en nous camins estètics, tot partint del repertori estàndard i més clàssic del quartet de corda. Des de la seva fundació el quartet ha actuat a festivals amb músiques electròniques (Festival de Música Contemporània de Barcelona), en interpretacions teatrals (Festival de Música y Danza de Granada) o en monogràfics dedicats a Beethoven (Festival de Música de Cámara de Vigo), sense oblidar l’atenció al públic infantil amb una aproximació  a noves músiques amb l’espectacle en preparació titulat You and the music.
El quartet està integrat per diversos músics entre els quals destaquen Michael Thomas, fundador i membre durant vint anys del quartet Brodsky, José Velez, concertino de l’Orquestra Simfònica d’Almeria, Sturat Norman Green, viola solista de la Bournemouth Symphony, Dragos Balan violoncel solista de l’Orquestra Simfònica de Madrid (Teatro Real) i excol·laborador de l’Orquestra Filharmònica de Berlín.

Josep Sancho, clarinet
 “Les peces, difícilment podien haver estat interpretades amb tanta expressivitat i encert estilístic.” Així qualifica el Financial Times de Londres una actuació de Josep  Sancho, guanyador del primer premi a la International K. Penderecki Music Competition de Polònia, i un dels clarinetistes més actius de la seva generació. Com a solista i músic de cambra ha actuat a Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Polònia, Eslovènia, Canadà, Estats Units, Jordània i arreu de l’Estat espanyol. Nascut a Les Cases d'Alcanar (Tarragona), completa la seva formació a l’Escola de Música de Barcelona (col·laboració amb la Guildhall School) amb Joan Enric Lluna i a la Royal Academy of Music de Londres rebent consells de Michael Collins, Thea King, i Anthony Pay. Paral·lelament ha cursat estudis de Filosofia a la Universitat Jaume I de Castelló. També ha estat premiat en els concursos de JM d’Espanya (Madrid), el Palau de la Música de Barcelona,  el Greoffrey Hawkes Clarinet Prize de Londres, el BBC Young Artists' Forum  i la John Ireland Chamber Music Competition.  Ha col·laborat amb la Interregionales Simphonieorchester, la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, l’Orquestra Simfònica del Liceu, l’European Union Chamber Orchestra, l’Orquesta Sinfónica Isla de la Palma (Canàries), l’Orquestra de Castilla-León, i l’Orquestra del Teatre Lliure.  En el terreny de la música de cambra ha col·laborat  amb membres de l’Ensemble Intercontemporaine (piano-trio de París), l’ensemble Barcelona 216, els quartets Casals, David, Brodsky, Ysaye, Con Tempo i l'Octet SchubertEspecialment interessat en la divulgació de la música actual ha fundat el Trio Guinjoan i l'orquestra Cambra XX de la que és clarinet solista. Col·labora freqüentment en festivals de música contemporània, destaca la seva especial participació al Festival Donatoni de Londres (1999), i al festival de Música Contemporània d’Alacant (2003). Ha enregistrat per a Ràdio Nacional d'Espanya RNE-2 i RNE-4, Catalunya Música, Televisió de Catalunya (TV3), BBC Radio3 de Londres, King FM Radio de Seattle, Polskie Radio (Polònia) i  RTV Slovenija (Eslovènia), on ha enregistrat la Sonata en Fam Op.120 de Brahms amb l’orquestració de Berio i el Concert per a clarinet i orquestra de Janez Gregorc. Recentment ha estat convidat com solista per l’European Union Chamber Orchestra. Com a professor ha impartit classes magistrals a diverses ciutats espanyoles, a la Washington University (Seattle), a la Vancouver University, a la Victoria University (Canadà) i  a l’Acadèmia Chopin de Varsòvia (Polònia).

Programa I
1a part

W. A. Mozart:           
Quintet per a clarinet en la major K 581 (1789)  
(1756-1791)                       


2a part 

C. M. von Weber:      Quintet per a clarinet en Si bemoll Major op. 34, J. 182 (1815)
(1786-1826)                

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir