PAU FIGUERES, guitarra

Clàssica

Obres de: Llobet, Mompou, Tàrrega, Figueres, Soler

09/03/2013 19:00 Auditori Centre Catòlic (Blanes)
 

PAU FIGUERES, guitarra

 

Nascut el 1989. En Pau és un guitarrista que aborda la música des de múltiples angles i conceptes interpretatius, entenent i estudiant la guitarra com a instrument transversal. Es mou en molts estils i gèneres musicals, sempre buscant aportar sonoritats guitarrístiques de qualitat i idees creatives. Des de la música clàssica fins al jazz modern i el pop, sent un gran respecte i una gran admiració per a tots els estils. La seva música original és reflex i resultat dels seus diferents enfocaments de la guitarra i de la música.

Va començar a treballar com a músic de directe i d’estudi als 16 anys. Des de llavors ha participat en vàries sessions d’enregistrament i ha col·laborat amb artistes molt variats en quant a estil i context musical (anotats sota aquest text). Ha actuat com a solista clàssic, solista amb orquestra i quartets de corda, dins de grups de música de cambra, en bandes de rock, com a músic acompanyant de cantants (en grup i en solitari), en grups de jazz, pop, folk, world music, flamenc i altres tipus de formacions. Ha tocat amb gran part dels músics més reconeguts de Barcelona i Catalunya i ha actuat i enregistrat en diferents països (Regne Unit, Finlàndia, Alemanya, França, Espanya, Itàlia, Àustria, Estats Units, Luxemburg…)

Ha estudiat guitarra clàssica des dels 8 anys i fins a finalitzar la carrera a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota el mestratge de Zoran Dukic, un dels guitarristes més destacats dels nostres temps, obtenint les més altes qualificacions. En l’àmbit de la guitarra clàssica ha estudiat també amb Vicenç Mayol, Laura Young, Àlex Garrobé i Feliu Gasull. L’any 2007 va guanyar el Premi d’Honor al Conservatori Professional de Música de Badalona, el 2005 el Primer Premi del concurs Sant Anastasi de Lleida, i el 2009 el Segon Premi i el Premi del Públic al concurs de guitarra clàssica Certamen Llobet de Barcelona

A banda d’haver rebut una educació musical acadèmica, en Pau ha dedicat molt de temps a aprendre a través de l’audició de gravacions i d’altres músics, formant-se en una gran part de forma autodidacta. En el camp de la música moderna ha estudiat guitarra jazz amb el gran guitarrista Dani Pérez, piano jazz amb Joan Aymerich, la tècnica flamenca amb Rafael Cañizares i Juan Manuel Cañizares i ha après conceptes jazzístics d’Horario Fumero, Carme Canela, Gorka Benítez, Andreu Zaragoza, Bob Reynolds, Ben Monder, Jaume Llombart i Wayne Krantz, entre d’altres. La seva tècnica multiestilística és una mescla de les tècniques clàssica i flamenca, abarcant també l’estil fingerpicking nord-americà, tocar amb pua i tocar amb slide. Té un coneixement profund de la guitarra com a instrument i de l’art de fer-la sonar.

 

 

Venda d'entrades

6€. Socis JM gratuït.

 
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir