Eusebio Sáez (trombó) i Ivet Frontela (piano)

Clàssica

Eusebio Sáez, trombó Ivet Frontela, piano

Obres de: Castérède: Sonatina per a trombó i piano / Brotons: Sonata per a trombó i piano op 82/ Hindemith: Sonata per a trombó i piano

21/10/2010 19:30 Escola Municipal de Música (Sant Boi de Llobregat)
 

Eusebio Sáez (1986, Buñol, València), inicia els seus estudis musicals a la Societat Musical “La Artística de Buñol” amb Luís Gómez Zanón. Posteriorment, estudia al Conservatori “José Iturbi” de València amb Carlos Gil i més tard ingressa a l’ESMUC on es llicencia amb Ricardo Casero, Raúl García i Daniel Perpiñán.
Ha participat en cursos i classes magistrals de trombonistes entre els quals destaquen els impartits per Ricardo Casero, Joseph Alessi, Christian Lindberg, Jörgen van Rijen, Ben van Dick.
Ha col·laborat amb nombroses orquestres com l’Orquestra del Palau de Les Arts Reina Sofia de València, la Gustav Mahler, la JONDE, o l’Orquestra Ciutat de Granada.
Ha estat guardonat en diversos concursos com ara el Concurs Ciutat de Xàtiva i el Concurs Ruperto Chapí on obté el primer premi i al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya on obté el segon premi.
Durant la temporada 2006/07 obté la plaça de trombó segon de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). I el 2008 la de l’Orquestra Simfònica de Navarra. Des de gener de 2009 és trombó solista de l’OBC.
Ivet Frontela (La Havana, Cuba, 1973) realitza estudis musicals a l’Escola “Manuel Saumell” (Escola Nacional de Música de Cuba) amb Silvia Echavarría, Andrés Alén i Teresita Junco.
És llicenciada en l’especialitat de piano (1995) i diplomada en Pedagogia i Psicologia de l’Art (1999).
Ha ofert recitals als escenaris més importants de Cuba, així com a sales de concerts a Mèxic, Veneçuela, Itàlia, França i l’Estat espanyol.
El 2007 va participar en l’estrena amb ballet que s’ha fet a Espanya de Las bodas d’Stravinsky i Carmina Burana de Carl Off, amb el New York Theatre Ballet, el Cor Rus Capella Glinka i el Conjunt de Percussions de Barcelona sota la batuta d’Ilya Derbilov. Producció que es va presentar a festivals com el de Santander, La Porta Ferrada o la Quincena Musical.
Ha estat premiada tant per la seva interpretació de música cubana com per la seva participació en diversos concursos nacionals i internacionals.
Ivet Frontera combina la seva tasca com a intèrpret solista i de cambra amb l’activitat docent. És repertorista de diferents instruments a l’ESMUC i, actualment, es troba preparant uns concerts amb el tenor mexicà Jorge Armando Jasso Fernández.

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir