Les Cançons dels Brigadistes

Altres

Brossa Quartet de Corda Aleix Puig, violí Laia Besalduch, viola Pere Bartolomé, violí Quico Pugès, violoncel Gregori Ferrer, acordió cromàtic i arranjaments Josep "Pinyu" Martí, percussions Marta Valero, veu

Obres de: Gallo negro, gallo rojo Si me quieres escribir El quinto regimiento El tururururú Viva la quinta brigada Bella Ciao Los cuatro generales Txoría, txorí Canción de las brigadas internacionales Himne de Riego Dime donde vas morena Himme exèrcit po

17/10/2010 19:00 Auditori de l'Ateneu de Banyoles (Banyoles)
 

Les cançons dels brigadistes és un homenatge a les Brigades Internacionals, en commemoració del 70è aniversari de la seva participació a la Guerra Civil Espanyola. Es tracta d'un treball de recuperació d'unes melodies històriques en defensa dels valors de llibertat i solidaritat fet amb un estil elegant i virtuós.

Les cançons de la resistència espanyola mostraran connexions amb el flamenc, la música gitana o el jazz.

Tot plegat, una manera molt suggerent de recuperar la memòria històrica a través de la múscia i de l'emoció.

 

*Projecció de l’entrevista realitzada a Lluís Martí Bielsa, supervivent del 32è grup de la guàrdia d’assalt a la Guerra Civil espanyola.

Audiovisual: Rosa Rhydal

Guió audiovisual: Imma Lluch i Aleix Puig

 

S’INTERPRETARAN CANÇONS COM ARA:

  

Gallo negro, gallo rojo

Si me quieres escribir

El quinto regimiento

El tururururú

Viva la quinta brigada

Bella Ciao

Los cuatro generales

Txoría, txorí

Canción de las brigadas internacionales

Himne de Riego

Dime donde vas morena

Himme de l’exèrcit popular

Tango del camp d’Argelers

 

Brossa Quartet de Corda
Es forma el gener del 2004 en el si de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb la vocació de conrear repertori allunyat dels escenaris habituals de la música clàssica i de cercar afinitats amb tota mena d’estils musicals. De Joan Brossa n’extreuen, a més del nom, la voluntat d’imaginació i l’ideal d’unitat del fenomen artístic. Per sobre de construir fronteres entre etiquetes musicals, el quartet pretén trobar espais comuns i diàleg entre músiques de tots els estils (música clàssica, contemporània, electrònica, folk, pop, d’autor, etc...). Les seves propostes sovint es recolzen també amb col·laboracions d’artistes diversos provinents d’altres disciplines com el teatre, la dansa, la literatura, l'escultura, la poesia o la imatge. Des de la seva formació, BQC ha realitzat concerts arreu del país i ha participat a nombrosos festivals presentant els seu particular repertori, les seves accions musicals o col·laborant amb altres artistes d’àmbits ben diversos. Ha enregistrat per ràdio, cinema i com a col·laboració de projectes discogràfics de tota mena. Músiques de l’Holocaust (TempsRecord, 2008) és el seu primer enregistrament discogràfic.
Marta Valero
Inicia els estudis de música a la seva ciutat, Manresa. Paral·lelament, es llicencia en Dret a la UAB. Finalitza, amb matrícula d'honor, els estudis de cant a l’ESMUC, sota el mestratge d'Assumpta Mateu i Enedina Lloris. Ha guanyat el concurs Mirna Lacambra, que li permet participar al XI Curs dedicat a l'òpera La Cenerentola de G. Rossini. Dins el repertori de música contemporània, ha interpretat obres de Joan Guinjoan i darrerament les Folk songs de L. Berio. També col·labora amb el grup de percussió Drumming interpretant  l'obra Drumming de S. Reich. Ha participat en les següents estrenes: Primary colors d'Agustí Charles; l’Oratori del Mil·lenari, de  Mn. Miserachs, Lorca al Piano d’Enric Palomar; i l'òpera El Saló d'Anubis de Joan Albert Amargós. Actualment, forma part del Petit Liceu en els espectacles Allegro Vivace i La ventafocs. Compagina aquesta tasca amb freqüents incursions en el món del jazz, el flamenc i el cabaret.
Gregori Ferrer
Pianista, acordionista i arranjador. Obté el títol superior de piano estudiant a Barcelona i a Salzburg. Sempre ha estat en contacte amb altres músiques i toca l’acordió cromàtic des de fa vuit anys. És membre fundador d’Amanida Folk, grup que combina amb la seva activitat concertística com a pianista i amb la seva activitat docent a diversos centres del país. 
Josep "Pinyu" Martí
Bateria i percussió. Graduat Summa Cum Laude en Performance Major al Berklee College of Music de Boston (USA). Premi d’honor de percussió (Grau Superior) al Conservatori Superior de Música del Liceu. Graduat a l’Aula de Música de Barcelona. Autor del llibre El Timbal de Gralla de la col·lecció eines de cultura popular, del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, del Departament de Cultura de La Generalitat de Catalunya. Actualment forma part de La Vella Dixieland i de l’orquestra del musical Mamma Mia! (Bcn), també col·labora en projectes tant diferents com: Roger Mas, Els Colors del Metall, Retrio, Ivó Oller Quartet.
En jazz ha tocat en moltes formacions diferents (de trio a Big Band), amb músics com: Josep Maria Farràs, Francesc Burrull, Leroy Jones, Llibert Fortuny, Martí Serra, Ismael Dueñas, Carlos Nostro, Toni Solà, Txell Sust, August Tharrats, Francesc Capella, Ivó Oller, Paul Stouthammer, La Big Band de L’Aula de Música de Barcelona, Sitjazz Band, etc. En música tradicional ha col·laborat amb Jordi Molina, Marcel Casellas, Toni Xuclà, Miquel Gil, Lidia Pujol, Cris Joanico, La Carrau, La portàtil FM, Les Violines, El Pont d’Arcalís, Tralla, etc. Audicions musicals i concerts familiars. Servei educatiu de LAuditori de Barcelona: Els Colors del Metall de Pep Gol, Les Vides de Picasso i Els Sons de la Terra de Marcel Casellas. Història del Jazz de la Vella Dixieland i Desconcert de Percussió de Butxaca. En música clàssica: Orquestra del Gran Teatre del Liceu sota la direcció d’Alan Hacker i Antoni Ros Marbà. L’OBC sota la direcció d’Elmer Bernstein, l’Orquestra de Cambra de Granollers sota la direcció de Salvador Brotons. En musicals ha estat membre de l’orquestra del musical Germans de Sang amb Àngels Gonyalons i Joan Crosas sota direcció de Jordi Doncos. També ha tocat amb cantautors com Quim Vila. 

Gallo negro, gallo rojo; Si me quieres escribir; El quinto regimiento; El tururururú;Viva la quinta brigadaBella CiaoLos cuatro generalesTxoría, txoríCanción de las brigadas internacionalesHimne de RiegoDime donde vas morenaHimme de l’exèrcit popularTango del camp d’Argelers

Documentació adjunta
  • cartellassemblea-2010-2-2.pdf ( Warning: filesize(): Unable to access ../upload/agenda/cartellassemblea-2010-2-2.pdf in /usr/home/jmspain.org/web/lib/altres.php on line 169 Warning: filesize(): stat failed for ../upload/agenda/cartellassemblea-2010-2-2.pdf in /usr/home/jmspain.org/web/lib/altres.php on line 169 b )
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir