Lluís Avendaño (piano) i Josep Maria Almirón (piano)

Clàssica

Obres de: Cl. Debussy: Danses sacrée et profane (1904)/ F. Liszt: Totentanz S126/R457 (1863)/ Cl. Debussy: Prélude à l’après-midi d’un faune ( 1894) / F. Liszt: Les préludes S637/R359 (1854)

20/04/2012 21:30 Teatre Principal (Sabadell)
 

Duo Almirón-Avendaño
Lluís Avendaño i Josep Maria Almiron, formats a Londres (Maria Curcio) i a París (Jacques Rouvier), respectivament, són descendents de l’escola pianística de  Miquel Farré. Altres mestres amb els quals han tingut contacte al llarg de la seva trajectòria són Rosalyn Tureck, Dimitri Bashkirov, Ramón Coll, Christopher Elton,  Jorg Demus, Frederic Gevers, Lev Vlasenko  i Rados Ferenc.
El duo Avendaño-Almiron ens apropa a una formació poc habitual a les sales de concerts i ens proposa un recorregut per obres que comptades vegades tenim el privilegi d’escoltar. Els membres d’aquesta formació han actuat a festivals i auditoris importants d’Europa, l’Àsia i els Estats Units. En destaquen actuacions com a solistes i amb música de cambra a L’Auditori de Barcelona, el 2010 (Suite Iberia en el Bicentenari d’Albéniz a càrrec d’Avendaño), el Palau de la Música, el 1993 i el 2001, la Schubertíada de Vilabertran (cicle dedicat al pianista Ricard Viñes, el 1993), el Festival Internacional d’Estiu del Castell de Santa Florentina (2004), el Holland Festival d’Amsterdam o la Maison de Radio France. En el terreny de la música contemporània han col·laborat assíduament en formacions especialitzades com la Barcelona 216, dirigida per Ernest Martínez Izquierdo, o l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, dirigida per Josep Pons. És important esmentar els concerts realitzats amb orquestres com la Ferenc Liszt de Budapest, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu (Festival de Cadaqués i Torroella de Montgrí, respectivament) o l’Orquestra Mundial de Joventuts Musicals dirigida per Antoni Ros-Marbà. Com a solistes han estat premiats en nombrosos certàmens: el Joan Macià de Barcelona (2000), el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (1980), el Concurs Xavier Montsalvatge (1989), el Concurs Ciutat de Manresa(1989) o el Concurs de Vilafranca del Penedès (1980 i 1999). El duo ha rebut consells i elogis de mestres tant eminents com Joaquín Achúcarro, Rafael Orozco, Andre Watts, Alexis Weissenberg i Evelyne Dubourg.

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir