Patrícia de No (flauta) i Michel Wagemans (piano)

Clàssica

Obres de: W. A. Mozart: Sonata per a flauta i piano en Sol Major K.301 (293a)/ C. Reinecke: Sonata “Undine” op. 167 / S. Prokoffiev: Sonata per a flauta i piano en Re Major, op. 94 / P. Taffanel: Fantasia sobre l’òpera “Der Freischütz” de Karl Maria von Weber

02/12/2012 19:00 Cine Petit (Torroella de Montgrí)
 

Patrícia de No, flauta
Neix a Sant Cugat del Vallès, Barcelona. Formada a l’Escola Francesa de Flauta, ha estudiat amb mestres com Claudi Arimany, Raymond Guiot, Alain Marion, Shigenori Kudo i Maxence Larrieu, a Barcelona, Ginebra i París. Es graduà al Conservatori Superior de Música de Barcelona el 1992, on obtingué dos premis d’honor de flauta. Posteriorment, fou becada per a ampliar els estudis a l’estranger. El 1996 ingressà al Conservatoire Súperieur de Musique de Genève (Suïssa) on finalitzà, dos anys més tard, el Diplôme de Perfectionament i Virtuosité de flauta  amb l’obtenció del Premier Prix, amb el mestre Maxence  Larrieu. 

Ha estat guardonada a diferents concursos, tant nacionals com internacionals, amb formacions de cambra i com a solista, a l’Estat espanyol, a Alemanya i a Dinamarca. Mostrant sempre un especial interès per la música de cambra i la literatura per a flauta.

Patrícia de No ha actuat amb diferents artistes, formacions cambrístiques i com a solista a l’Estat espanyol, a França, a Alemanya, a Itàlia i els Estats Units i és convidada a diversos festivals de música de l’Estat espanyol. Ha estrenat diverses obres dedicades i firmades per diversos compositors catalans i espanyols. Paral·lelament, la seva labor orquestral l’ha fet treballar amb orquestres estatals i estrangeres: l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Barcelona 216, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, l’Orchestra del Teatro dell’Arena de Verona (Itàlia), l’Orquesta Filarmónica de Gran Canaria, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de Bilbao, l’Hungarian Virtuosi de Budapest, amb el mestre Jean-Pierre Rampal. Ha treballat també amb mestres com Sylvain Camberling, Rafael Frübeck de Burgos, Bertrand de Billy, Sebastian Weigle Michel Plasson, James Judd, Christopher Hogwood, Jesús López Cobos, Antoni Ros-Marbà, Peter Schneider, H. Shellenberger, etc. Ha actuat com a solista davant d’orquestres com l’Orquestra de Silèsia (Polònia), la Praghe Virtuosi Chamber Orchestra (República Txeca), l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, etc. 

Ha enregistrat literatura per a quartet de flautes (Global, 1999), La flauta romàntica (Solfa Recordings, 2010) amb la pianista Alba Ventura. 

Des de 2003 forma part del jurat del Concurs Internacional de Música de Cambra i Solistes (JIC), de Les Corts (Barcelona). El 2011 va audicionar a la Berliner Philarmonie, la Rundkunk München, la München Staats Oper, la Leipzig Gewandhaus i la Konzerthaus Berlin. El 2012 ha estat convidada per la Macao Orchestra a realitzar una gira per Corea. 

Michel Wagemans, piano 
Concertista internacional, va néixer i créixer a Bèlgica. Va estudiar al Conservatoire Royal de Brussel·les i a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth (Argenteuil), amb Robert Steyaert. Va ampliar estudis a la Musikhochschule de Viena amb Hans Kann i Paul Badura-Skoda.

Guanyador del primer premi i del premi de música de cambra al Concurs Internacional de Piano de Senigallia a Itàlia (1985), va guanyar també premis importants als concursos internacionals d'Oporto i de Barcelona (Maria Canals).

Ha tocat com a solista a tota Europa, als Estats Units, a Sud-amèrica i a part d'Àsia. En la seva ben coneguda trajectòria cambrística ha col·laborat amb János Bálint, Marçal Cervera, Paul Cortese, Gloria Fabuel, Thomas Mark Fallon, Eduard Giménez, Dalmau González, Ab Koster, Alain Marion, Massimo Mercelli, Stefano Palatchi, Jean Pierre Rampal, Janos Starker, Josef Suk, Günther Theuring, Sílvia Tro Santafé, i actua habitualment amb Claudi Arimany, Camerata Virtuosi, Claude Delangle, Ellipsis Ensemble, Viktor Kuleshov, Maxence Larrieu, Joaquin Palomares… És membre fundador del Beethoven Klavierquartett (1995) amb el qual també toca trios per a piano, violí i violoncel. Ha estat convidat als festivals internacionals de Cadaqués, Girona, Torroella de Montgrí, Castell de Santa Florentina, Moià, Schubertiada de Vilabertran, S'Agaró, Sant Pere de Rodes, Llívia, Altafulla, Menorca, Deià… Recentment ha tocat al Festival de Flandes, al Festival France Musique, a Montpellier, al Festival Floraisons Musicales (Avignon) i a Aix-en-Provence, al Festival de Torino, a l’Estate Musicale di Gressoney, al Festival de Parma, al Festival de Como, al Festival Tartini de Piran (Eslovènia) … 

La seva àmplia discografia, lloada a revistes internacionals com ara Diapason, Le Monde de la Musique, Gramophone, BBC Music Magazine, American Record Guide, CD Compact, Scherzo, Ritmo … està caracteritzada per un notable eclecticisme: ha gravat cd dedicats a Bloch, Brahms, Briche, Delius, Doppler, Elgar, Fauré, Gerhard, Granados, Grieg, Hindemith, Milhaud, Mompou, Piazzolla, Prokofiev, Scarlatti, Schubert, Pare Soler, Josep Soler i Turina. El seu cd dedicat a l'obra per a viola i piano de Milhaud amb Paul Cortese per a  ASV va ser nominat als prestigiosos premis Gramophone 1999, als Estats Units. 

És professor de piano al Conservatori del Liceu de Barcelona des de l’any 1992, ha impartit classes magistrals a molts conservatoris i dirigeix un curs d'estiu internacional a la Fundació Universitària Martí l'Humà de La Garriga.

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir