THALASSA

Noves músiques d'arrel

18/05/2014 19:00 Teatre Mundial (La Bisbal d'Empordà)
 

Marina Mir, guitarra i requint · Gemma Humet, veu i palmas · Carlos Cortés, percussions, llaüt i guitarra · Felipe Andrés Varela, contrabaix.

 

 Melodies tradicionals catalanes, espanyoles, arranjaments propis sobre música sefardí i hebrea… Thalassa presenta un programa d’essència mediterrània amb la intenció de fer sonar contemporànies diverses tradicions. Quatre músics i més de deu instruments amb la veu incomparable de Gemma Humet al capdavant.


Les primeres pinzellades del grup es van traçar durant la tardor del 2011 amb la intenció de formar una agrupació de música de cambra que, utilitzant la investigació de músiques populars, fos capaç de reinterpretar i actualitzar el repertori tradicional de Catalunya, Espanya i d’arreu del Mediterrani. El que va començar essent un petit projecte s’ha acabat materialitzant en el primer disc autoeditat de l’agrupació, titulat “De la Mediterrània”, gràcies al qual el jove ha guanyat el premi de Interpretación de la Música Popular del concurs Creación Joven Injuve 2012 (Ministeri de Joventut d’Espanya). Thalassa ha format part de diversos cicles de música entre els que destaquen: Música als Parcs 2012, Música i Patrimoni al Pla de l’Estany 2012 i Festival Internacional Musiquem Lleida 2012. El 2013 es van convertir de manera incontestable en el primer guanyador del concurs dbut! en la modalitat de músiques d’arrel.

 

 

Programa

Músiques mediterrànies


C. Cortés:   Carranza-Tanguillo de Cádiz

M. Mir (Trad. al castellà):   Las morillas de Jaén

M. Mir (Trad. al castellà):   Los cuatro muleros

F. Gasull (Trad. al català):   El comte Arnau

M. Falla, C.Cortés, M.Mir:   Paño Moruno, Nana i Canción

C. Cortés (Trad. sefardí):   Morenika

C. Cortés:   Evocación a la soleá

Thalassa (Trad. Hebrea):   Numi Numi

C. Cortés (Trad. al castellà):  Anda Jaleo

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir