Recital de Cant de Pilar Vázquez i Elisa Rapado

Clàssica

Pilar Vázquez, mezzosoprano Elisa Rapado, piano

Obres de: F. Schubert (1797-1828): Quatre lieder de Mignon de Goethe / J. Brahms (1833-1897): Cinc lieder G. Mahler (1860-1911): Rückert Lieder R. Wagner (1813-1883): Wesendonk Lieder

01/05/2010 21:00 Auditori Sant Josep (Moià)
 

Pilar  Vázquez (León, 1977) estudia piano i cant a la seva ciutat natal i posteriorment es trasllada a Madrid on obté els títols de professora superior de cant i professora superior de musicologia al Real Conservatori Superior de Música. Finalitza els seus estudis a l’Escola Superior de Cant de Madrid amb Ramón Regidor, José Luís Montoliu i Miguel Zanetti. Aconseguí el premi extraordinari fi de carrera Lola Rodríguez de Aragón. Ha actuat com a solista en nombroses ocasions, entre les que destaquen la seva participació a Die Walküre i Götterdämmmerung a la tetralogia de R. Wagner dirigida per Zubin Mehta i sota la direcció de la Fura dels Baus. Ha tingut l’oportunitat de treballar sota la direcció de Víctor Pablo Pérez, Josep Pons, entre d’altres, i també amb orquestres com ara la Simfònica de Galícia, l’ONE, etc. Ha interpretat papers importants en òperes de Mozart, Verdi o Bernstein, i ha col·laborat amb compositors actuals com Sánchez Verdú del qual va estrenar l’obra Sombra del Paraíso a l’Auditori Nacional. Ha actuat en diversos festivals europeus com l’Europäisches Musikfest Münsterland (Münster, Alemanya).

Elisa Rapado (Zamora, 1978) cursa Història de l’Art i Història i Ciències de la Música a la Universitat de Salamanca, així com estudis musicals superiors de piano i música de cambra amb Lídia Stratulat i Claudio Martínez Mehner. El 2001 cursa un màster de música de cambra amb Georgi Fedorenko a l’Acadèmia Gnessin de Moscou i, gràcies a W. Rieger, descobreix la seva fascinació pel lied. El 2009 supera les proves per estudiar a la Royal School of Music de Londres i a la Hochschule für Musik und Theater d’Hamburg. Els darrers anys ha participat en cursos especialitzats amb Thomas Quasthoff, Peter Schreier, Sarah Walter o Richard Stokes, gràcies a una beca de la Junta de Castella i Lleó. Ha rebut consells de pianistes com Badura-Skoda, Colom o Guijarro. A més d’acompanyar en recitals vocals, Elisa ha actuat com a solista i músic de cambra participant en programes culturals i festivals. És col·laboradora habitual de Diverdi i ocasional en d’altres revistes musicals.
Des de 2002 és professora de piano i acompanyant de veu del Conservatori de Música de Lleó i des de 2006 és pianista acompanyant de cant al Curs Internacional Cordes et Pics que es celebra a Les Karellis (França).

 

Podeu escoltar un fragment a:   Wenn Dein Mütterlein Mahler_pilar y elisa.MP3

 

Documentació adjunta

Venda d'entrades

5€, socis JM gratuït

 
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir