TXALA presenta

Noves músiques d'arrel

Nando Taló, txalapartes Siscu Aguilera, txalapartes Isidre Sans, baix Guillem Anguera, acordió diatònic Albert Carbonell, violí i percussions Hector Beberide, bouzouki, guitarra, mandola, wistle David Rincón, percussions i txalapartes Pepo Busquets, bateria i percussions

Obres de: Temes frenètics com El camí d’Hannibal o D’un Roig encès i delicadeses com Nana Lluna o Aurea ens portaran per camins inusuals en un espectacle musical i visual a la vegada. El Brot demostra la maduresa d’una formació absolutament consolidada.

29/04/2010 19:30 Escola Municipal de Música (Sant Boi de Llobregat)
 

Txala ens porta El brot. Amb nous temes de creació pròpia i experimentant  al voltant del camp de les percussions, el grup es mostra lliure per anar i venir entre sonoritats tradicionals i modernes. Un espectacle visual i sonor ple de matisos. Temes frenètics com El camí d’Hannibal o D’un Roig encès i delicadeses com Nana Lluna o Aurea ens portaran per camins inusuals en un espectacle musical i visual a la vegada. El Brot demostra la maduresa d’una formació absolutament consolidada, que amb el component de les txalapartes, és diferent a qualsevol altra proposta del panorama actual. 

TXALA
neix l’any 2001, quan el nucli dels seus components comencen a treballar en la construcció de la primera txalaparta del grup, transcorren dos anys des d’aquell primer moment, l’any 2003, TXALA es presenta en societat a la VI Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional de Manresa amb 4 txalapartes totes construïdes per el mateix grup, utilitzant materials com la pedra, el ferro i la fusta. Després del primer disc del grup, Txalaria  i d’una gira que els ha portat per tota la geografia estatal amb més d’una setantena de concerts, Txala  presenta el seu segon treball discogràfic El Brot. Els concerts més destacats de Txala han estat: Fira d’arrel Tradicional de Manresa, Cicle de concerts d’estiu a San Fernando de Henares (Madrid) Festival Folk. Guirigall  (Ares del Maestrat- València), La font d’en Carrós (València ), 1r Festival XQ Beat., Teatre Metropol, 2n Festival Internacional de Percussions de Catalunya a l’Auditori, Festival Internacional Folk de Calaf, FIMPT, Txalaparta Festa (Hernani 08) així com concerts per arreu de la geografia catalana (Mataró, Granollers,  Reus, Tarragona, Lleida ... ). Txala va participar en la gravació de la banda sonora de la pel·lícula El lobo protagonitzada per Eduardo Noriega. També s’utilitza la música de Txala per l’enregistrament del DVD promocional de la campanya per la candidatura de Tarragona a capital cultural europea 2016. 
NANDO TALÓ ( txalapartes ): Ha estudiat timbal tradicional a l’Aula de Sons de Reus amb diversos professors i a l’AMPT de la Generalitat a Vilaseca. Ha enregistrat amb Terços Amunt, Cd de les Festes de Santa Tecla de Tarragona, Cd Ganxets de Reus entre d’altres. Ha tocat amb Grallers Tocaferro, Bufalodre, Escola de música de l’Arboç... Actualment manté contacte directe amb la Txalaparta Escola d’Hernani i amb els Txalapartaris Oreka TX.
SISCU AGUILERA ( txalapartes ): Ha estudiat bateria al taller de Músics de Barcelona i percussió clàssica al Conservatori de Vilaseca. Ha enregistrat amb els grallers Els Bordons el CD del mateix nom. Ha tocat en formacions com Cagant Melodies, Jungla, Aynulatac, Grallers Els Bordons. Actualment és professor de timbal tradicional a l’Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Falset i Ajuntament de la Riera de Gaià i imparteix classes privades de bateria.
GUILLEM ANGUERA (acordió diatònic): Ha estudiat acordió a l’Aula de Música tradicional amb Francesc Marimón, Carles Belda, Dani Violant i Núria Lozano. Al Conservatori de Vilaseca i al Taller de Músics. Ha tocat amb formacions com La cafetera Expres, Aynulatac i ha fet gires internacionals amb l’esbart dansaire de Rubí. Ha enregistrat amb La Cafetera Expres, Aynulatac i ha fet la música per els documentals Miró Mont-roig i Barraques de Pedra seca entre d’altres. Actualment es professor d’acordió diatònic a l’AMPT de la Generalitat, a Vilaseca i a Lleida, l’Aula de sons de Reus, a l’Escola Municipal de Música de Tarragona i Aula de Música Tradicional d’Igualada.
HECTOR BEBERIDE (bouzouki, guitarra, mandolina, whistle ): Ha estudiat al Conservatori de Música i a l’Aula de Música Tradicional de Lleida on va obtenir el títol d’instrumentista. Ha tocat amb Primer son, a l’Ample, Orquestra del Centre de titelles de Lleida, Boira Baixa, Cercavins entre d’altres. Ha enregitrat amb Cercavins i el Quartet de Mandolines de Barcelona. Actualment és professor de guitarra moderna a l’Escola de Música d’Agramunt i d’instruments de púa a l’AMPT de Lleida.
ISIDRE SANS (baix): Ha estudiat baix elèctric al Taller de Músics de Barcelona i de forma autodidacta. Ha col·laborat amb grups com Uccat, la Tarambanda, i ha treballat com a músic al llarg de quatre temporades a Port Aventura. Ha enregistrat amb Uccat i la Tarambanda. Actualment compagina la seva feina de tècnic de so a la seva pròpia empresa amb classes privades de baix elèctric. 
DAVID RINCÓN (percussions i txalapartes): Ha estudiat percussió afrocubana amb el percussionista Luís Chacón al llarg de 7 anys. Ha tocat amb grups com UCCAT, La Padrina, Tandarika Orkestar, Mc Kenzy’s Clan Band. Ha enregistrat amb La Padrina, Uccat, Presidents, La voz de los Nadie, i música per ràdio i televisió. Actualment combina la feina en directe i de carrer amb diferents formacions amb les classes particulars de percussió afrocubana i mediterrània. 
PEPO BUSQUETS (bateria i percussions): Ha estudiat bateria amb diferents professors particulars i percussió al Conservatori de Vilaseca. Ha tocat amb grups i orquestres com La Padrina, Gra Fort, Uccat, Ron en la sonda. Ha produit el primer disc del guanyador del concurs Enganxa’t a la Música, Pepet i Marieta, i la música pel DVD promocional de la Campanya per la capitalitat cultural de Tarragona 2016. Ha gravat amb La Padrina, Uccat, Gra Fort, Pepet i Marieta, La voz de los nadie... així com música per televisió i ràdio. Actualment combina la feina de professor de bateria a la seva propia escola amb la feina de producció d’espectacles, que l’ha portat a treballar amb Madredeus, Joan Manuel Serrat, Trilok Gurtu, Macaco, Besh’O’drom, Roger Mas, Manolo Garcia, Sargento Garcia, Fangoria ... en diferents programacions.
ALBERT CARBONELL (violí i percussions): titulat al  Conservatori Superior de Música del Liceu com a intèrpret de violí, ha rebut classes dels grans mestres de l’instrument, ha estat guardonat amb diferents premis nacionals i internacionals. Ha tocat en formacions com la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), Jove Orquestra Nacional de Catalunya(JONC), Joven Orquesta de Canarias (JOC), Orquesta Sinfónica de León, Orquestra Simfònica del CSM de Salamanca, Orquestra del Maresme, Orquestra Simfònica de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, Ensemble de Corda del Moianès, Orquestra de Cambra de Granollers ...
L’interès per a altres estils musicals l’ha dut ha fer nombroses col·laboracions discogràfiques (com a intèrpret i/o arreglista) amb formacions de pop rock, flamenc, música tradicional, folck ... com Els Pets, Josep Thió, Lluís Gavaldà (a la pel·licula Rock & Cat), Txala, Ganxets, Tuterako Gaiteroak, entre d’altres...

Txala presenta El Brot

 

Podeu escoltar un fragment clikant a  txala.mp3

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir