José Menor, piano

Clàssica

Obres de: Fauré: Pavana, op. 50 / Nocturns. 8 i 11 / Albéniz: Sonata núm. 3 / Ibèria (llibre 2)/ Liszt: Consolació núm. 2, 3 i 5 / Schumann-Liszt: Widmung S 566; Schubert-Liszt: Auf dem Wasser zu Singen S 558 núm. 2; Gounod-Liszt: Vals de l'òpera Faust S407

10/04/2011 19:00 Cine Petit (Torroella de Montgrí)
 

El pianista sabadellenc ha debutat amb la Royal Philharmonic Orchestra (RPO) al Cadogan Hall de Londres (2009), amb la interpretació del Concierto Fantástico i la Rapsodia Española d'Isaac Albéniz en el marc del centenari de la mort del compositor. Després de la seva presentació prèvia al Wigmore Hall (Festival Ginastera 2006), va ser qualificat per la premsa internacional com “one of the most outstanding Spanish pianists of the new generation”, va obtenir les millors crítiques: “superb recital (...) a performance of gripping power and evocative colouring” (Geoffrey Norris, The Daily Telegraph).

Nascut a Sabadell (Barcelona), va estudiar piano, composició i direcció d'orquestra al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on va obtenir les màximes qualificacions. Posteriorment, va realitzar el Master of Music al Royal College of Music de Londres on va estudiar amb Yonty Solomon i Kevin Kenner amb beca completa i va obtenir la qualificació de Distinction. Va obtenir un Artist Diploma a la Yale University (USA) amb Peter Frank i Claude Frank, i va treballar també amb la pianista americana Ann Schein (deixeble de Rubinstein) a l’Aspen Music Festival, on se li va atorgar una beca completa. També ha rebut classes magistrals i consells d'altres pianistes de renom internacional com Stephen Hough, Cristina Ortiz, Emanuel Ax o Joaquín Achúcarro, entre d’altres.
Va realitzar el seu debut internacional als quinze anys al Carnegie Hall de Nova York després d'obtenir el primer premi en la categoria juvenil de The World Piano Competition a Cincinnati, Estats Units, i, entre d'altres premis, va guanyar el XXXIV Concurs Internacional d'Execució Musical Dr. Luis Sigall de Vinya del Mar, Xile (2007) i fou finalista al Young Concert Artists Trust (YCAT) de Londres (2004). Des del seu debut al Palau de la Música Catalana el 1996, ha obtingut el primer premi al cicle El Primer Palau, ha desenvolupat una extensa activitat concertística.

A l’Estat espanyol ha actuat com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC) i Eiji Oue; amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i Uwe Mund al Palau de la Música Catalana; amb la JONDE, al Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, entre d'altres, i fora de l’Estat espanyol ha actuat amb orquestres al Regne Unit, als Estats Units i a l’Amèrica Llatina. Recentment va aparèixer a la BBC Ràdio 3 interpretant en directe obres d'Iberia. Les seves actuacions han estat enregistrades i emeses en diverses ocasions per RNE i Catalunya Música, i també per altres mitjans com 96.3 fm (Ràdio Canadà), TV3, CNN, Finnish Broadcasting Corporation, ABC Classics FM Austràlia, etc. Ha enregistrat la integral d'obres de piano sol de Joan Guinjoan, el primer CD es publicà el setembre 2009 amb el segell Columna Música. José Menor actua regularment fent recitals o bé com a solista amb orquestra. De les seves actuacions més recents destaquem els recitals al Regne Unit (concerts a Bristol, Birmingham, Londres), als Estats Units, Canadà (Toronto, “Four Seasons Center”), una gira de recitals a Alemanya (2009), a l’Estat espanyol i Xile (2009). Propers compromisos professionals per a la temporada 09/10 inclouen presentacions amb l'Orquestra de la RTVE a Madrid; actuacions a Barcelona amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya JONC (2010); actuacions als EUA Califòrnia, Florida(2010) i a Europa.

*Podeu escoltar a José Menor al You Tube

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir