Alba Roca (violí) i Isabel Fèlix (fortepiano)

Clàssica-antiga

Alba Roca, violí* Isabel Fèlix, fortepiano** *Violí Edmond Saunier (Bordeaux, 1757) **Fortepiano còpia d’un model Walter&Sohn amb “una corda” (aprox. 1805), construït per Paul McNulty (Divisov, 2008)

Obres de: Beethoven: Sonata núm.1 en ReM, op.12 núm.1 / Schubert: Sonata en solm, D.408 - op.post.137,3 / Schubert: Sonata en ReM, D.384 - op.post.137,1 / Beethoven: Sonata núm.5 en FaM, op.24 “Primavera”

17/06/2012 19:00 Teatre Mundial (La Bisbal d'Empordà)
 

Alba Roca, violí*
Isabel Fèlix, fortepiano** 

*
Violí Edmond Saunier (Bordeaux, 1757)
**Fortepiano còpia d’un model Walter&Sohn amb “una corda” (aprox. 1805), construït per Paul McNulty (Divisov, 2008)

 

ALBA ROCA, violí
Neix a Berga (Barcelona) i inicia els seus estudis de violí a la seva ciutat natal amb Jesús Badia. Més tard a Barcelona els continua amb Eva Graubin, Sergio Prieto i Corrado Bolsi.
S’introdueix al violí barroc amb Emilio Moreno i segueix els cursos d’interpretació barroca al Departament de Música Antiga del Conservatori Superior CNR de París. Rep classes d’especialistes en música antiga com Barry Sargent, François Fernández, Daniel Cuiller, Enrico Gatti, Jean Tubery i Patrick Cohen, entre d’altres.
Actualment treballa amb prestigioses orquestres i formacions internacionals dedicades a la interpretació històrica com: Le Concert des Nations, Les Arts Florissants, Le Concert Français, Gli Incogniti, Al Ayre Español, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Barroca de Sevilla, El Concierto Español, l’Acadèmia 1750, el Concerto Soave, Le Café Zimmerman, La Fenice, etc.
Toca regularment sota la direcció de renombrats especialistes com Jordi Savall, William Christie, Eduardo López Banzo, Mónica Hugget, Pierre Hantaï, Amandine Beyer… i ha gravat per Alia Vox, Arsis, Harmonia Mundi, Alpha, Mirare i Zig-Zag Territoires.
L’any 2001 funda el Quartet Albada, formació amb la qual ha estat vinculada fins l’any 2010. L’any 2006 enregistra amb aquest quartet el Rèquiem de Mozart-Lichtenthal, el mateix any amb l’Assamblée des Honnestes Curiex obtenen el Diapasó d’Or de l’any pel disc Rebel.
En l'àmbit docent, és professora de violí del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Des de l'any 2007 imparteix classes de violí barroc dins l'Aula de Música Antiga que impulsa aquest mateix centre amb alumnes provinents de diferents punts de l'Estat espanyol.
Des de l'any 2009 és codirectora artística del Festival de Música Antiga de Berga.

ISABEL FÈLIX, fortepiano
Nascuda a Menorca, estudia piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Miquel Farré i música de cambra al Conservatori Superior del Liceu, obté Menció d’Honor de final de carrera en ambdues especialitats. És llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Musicologia i Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona.
S’especialitza en piano i música de cambra amb Ferenc Rados a la Universitat d’Alcalá de Henares i amplia estudis amb John Bingham a Londres. En aquesta època és premiada en diversos concursos de piano i música de cambra.
Posteriorment, s’interessa en la interpretació amb criteris històrics. Estudia clavecí amb Albert Romaní i fortepiano amb Neal Peres da Costa. Destaca la influència de Paul Badura-Skoda amb qui estudia piano i fortepiano a París i Viena.
Ofereix recitals regularment com a solista i és membre de diverses formacions com a pianista, fortepianista i clavecinista, com el duet amb Alba Roca, l’Ensemble Gaudí i l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca. Col·labora habitualment amb l’Artaria Ensemble. Ha actuat també amb l’Orquestra Simfònica de Balears, la Camerata Sa Nostra, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Budapest Chamber Orchestra, l’Orquestra de Girona i la BCN 216, entre d’altres, amb directors i solistes com Philippe Bender, Salvador Brotons, Edmon Colomer, Virginia Martínez, Anu Tali, Ala Voronkova, Friedemann Breuninger, Barry Sargent, Andrew Watkinson...
Ha enregistrat per a Columna Música el disc A l’ombra del piano (2010), amb tres concerts per a fortepiano i orquestra de Haydn, Mozart i Schubert, juntament amb l’OCIM i Andrew Watkinson.
Des de 2006 és professora titular de repertori amb piano i cap de departament de corda del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

 

[ Més informació a la plana web de la formació ]

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir