Cecilia Rodríguez, soprano & Josep Ramon Olivé, baríton

Clàssica

Obres de: Mozart, Rossini, Donizetti i Verdi

20/04/2013 19:00 Auditori Centre Catòlic (Blanes)
 

Cecilia Rodríguez

Nascuda a Tenerife, realitza estudis de piano i cant als conservatoris de Santa Cruz de Tenerife i Santiago de Compostela, que continua després a l’Escola Superior de Cant de Madrid, amb Manuel Cid. Rep nombroses classes d’interpretació i cant en cursos i màsters i és alumna habitual dels cursos de “Música a Compostela” durant 5 anys, on va rebre els premis Rosa Sabater i Andrés Segovia-José Miguel Ruíz Morales. Actua en nombrosos cors de Galícia i ha enregistrat diverses sarsueles per a Deutsche Grammophon, programes per a TVE i bandes sonores de pel·lícules. Nogensmenys, participa en produccions d’òpera a les Illes Canàries i a Galícia, sota la direcció de Lü Jia, Heribert Breuer, Mauricio Barbacini, Víctor P. Pérez, Maximino Zumalave o Antoni Ros-Marbà. Debutà com a solista l’any 2006 i és molt present en el repertori de sarsueles però també en l’oratori. L’any 2011 debutà a l’Auditori nacional de Madrid amb El somni d’una nit d’estiu, de Mendelssohn, amb la ONE i la direcció de Josep Pons. També el 2011 obtingué una menció especial en el curs de cant Camerana Sant Cugat i el segon premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets, de JM Espanya. Ha estat becada per Joventuts Musicals de Madrid i els Amics de l’Òpera de Madrid. L’any passat actuà per primer cop al Teatre Reial de Madrid amb l’Orfeo, de Monteverdi, i la beca de Joventuts Musicals de Madrid li va permetre asistir als cursos de la Universitat Mozarteum de Salzbug. Actualment, amplia estudis al conservatori Franz Liszt de Weimar, Alemanya.

 

Josep-Ramon Olivé

Inicia estudis de música amb Mercè Salietti i es forma a l’Escolania de Montserrat i a l’Escola de Música de Barcelona, amb Ma. Lluïsa Reñaga i Albert Attenelle (piano) i Peter Thiemann (violoncel). Obté els títols superiors de direcció coral i cant a l’ESMUC, amb la tutel·la de Josep Vila, Johan Duijck i Mireia Pintó. Ha interpretat nombrosos oratoris i òperes com a solista, així com cicles de Lieder i col·labora amb les orquestres de Granada, Almeria, Simfònica del Vallès, Barroca catalana i Terrassa 48’. Ha treballat amb Jordi Savall, Lluís Vilamajó, Philippe Herreweghe, Sigiswald Kujken, Gorka Sierra, Jordi Mora, Michael Thomas, Xavier Puig i Salvador Mas, entre d’altres; i també ha participat en importants festivals europeus com la Settimane Baroche di Breschia, el festival Anima Mundi de Pisa, AMUZ Festival van Vlaanderen d’Anvers o les Folles Journées de Nantes. L’any 2008 obté un guardó al concurs per a joves cantants organitzat per l’ACPC i a l’any següent en el certàmen de cant de Premià de Mar. També fou premiat en el concurs Mirabent i Magrans i en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets, de JM Espanya, ambdós l’any 2011. Ha estat becat per la fundació Victòria dels Àngels i per l’ESMUC. Ha enregistrat diversos discs per a Columna Música i Musièpoca. És membre actiu de la Capella Reial de Catalunya i ha col·laborat amb el cor barroc d’Andalusia i el Collegium Vocale de Gante. El 2011 participà en l’Acadèmia barroca d’Ambronay, sota la direcció de Sigiswald Kuijken, amb la qual oferí la Missa en si menor de Bach per diversos escenaris europeus... Debutà al Gran Teatre del Liceu en una gala organitzada per la fundació Victòria dels Àngels i l’any passat debutà al Teatre Reial de Madrid amb l’Orfeo, de Monteverdi. Actualment amplia estudis a la Guildhall School of Music & Drama, de Londres.

 

Jesús López Blanco
Nascut a Lugo (1990) comença els seus estudis de música amb Pilar Albo. Finalitza el Grau Professional de Música amb la professora Susana García Regadío  obtenint Matrícula d’Honor en Pianoi Música de Cambra i, al mateix temps, Matrícula d’Honor i Premi Extraordinari de Batxillerat.

Actualment realitza els estudis superiors de piano amb Marta Zabaleta a Musikene(Centro Superior de Música del País Vasco). Especialment interessat en la música de cambra rep també els consells d’Alfonso Gómez, Gabriel Loidi, Benedicte Palko, Karsten Dobers... Fascinat per la veu, la poesia, els idiomas i el teatre,  trona en l’ampmanyament vocal la conjunció de tots aquests elements amb la música i, en aquest camp, estudia amb Enrique Ricci i Maciej Pikulski. Ha participat en recitals vocals i de música de cambra a Lugo, Medinaceli, Donostia, Bilbao…en cicles com Músicas á carón da Mosqueira, el Festival Música-Musika, la Setmana Aita Donostia o la 73ª Quinzena Musical de San Sebastián.

 

 

PROGRAMA

 - W. A. Mozart: Fragments de ''Le nozze di Figaro, K492'':

- W. A. Mozart: Fragments de "Don Giovanni", K527

- G. Rossini: Fragments de "Il signor Bruschino"      

- G. Donizetti: Fragments de "Don Pasquale"

- G. Verdi: Fragments de "Rigoletto"

Venda d'entrades

6€, socis JM gratuït

 
Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir