Dúo Moreno Gistaín (piano a quatre mans)

Clàssica

Juan Fernando Moreno Gistaín i José Enrique Moreno Gistaín, piano a quatre mans

Obres de: GERSHWIN, RAVEL, STRAVINSKY

28/04/2013 19:00 Ateneu (Banyoles)
 

El Dúo Moreno Gistaín està format pels germans Juan Fernando i José Enrique Moreno Gistaín. Han ofert concerts com a duo i com a solistes a l’Estat espanyol, França, els Estats Units, Itàlia, Bèlgica, Regne Unit, Rússia, Eslovàquia, Portugal, Marroc, Àustria, Bulgària, Estònia. Han actuat al Palais de Beaux Arts (BOZAR) de Brussel·les, al Festival ILAMS de Londres, al Palau Foz de Lisboa, al Festival de Música Espanyola a Viena, al Festival Young Talents de Sofia, al Teatre de  Perpinyà, a la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma, al Trianon Theater de Califòrnia, al Mozart Hall de Bratislava, entre altres. A l’Estat espanyol han actuat a nombrosos festivals i sales, en destaquen el Festival Internacional de Música y Danza de Granada, el Festival Internacional Castell de Peralada, el Festival Internacional de Música de Gijón, el Festival Internacional Schubertiada de Vilabertran, el Cicle de Piano de l’Auditori de Barcelona, a l’Auditorio Conde Duque i al Teatro Monumental de Madrid, a la Fundación Juan March, a la Sala Mozart de l’Auditori de Saragossa, al Ciclo Jóvenes Maestros Internacionales de l’Auditori de León, a la Temporada de Música de Cambra de Santa Cristina d’Aro,  a la Fundación Eutherpe, etc.
Molt interessats en els programes de cooperació internacional, han ofert concerts participant en els projectes Allegretto Albània i Celebrity Concerts Harare (Zimbabwe).
Han enregistrat per a la televisió espanyola, Radio Clásica (Radio Nacional de España), la UER (Unió Europea de Radiodifusió), Aragó Televisió, Catalunya Música, Canal Sur i un CD pel segell Albert Moraleda.
L’octubre de 2006 Juan Fernando va actuar com a solista convidat amb l’Orquestra Sinfónica de Radiotelevisión Espanyola, sota la direcció d’Adrian Leaper al IV Concert d’Homenatge a les Víctimes del Terrorisme, retransmès per La 2 de RTVE i presidit per la Princesa d’Astúries, Doña Letizia Ortiz.
Han rebut l’ajut de Joventuts Musicals d’Espanya, la Fundación Eutherpe, l’AIE, Ibercaja, el Ministeri de Cultura d’Espanya, l’Asociación para la Difusión de la Cultura Española (DICE), la Comunitat de Madrid i la Diputació General d’Aragó.
S’han format amb Consuelo Roy, Ramón Coll i Josep Colom. Amplien la seva formació rebent classes magistrals de pianistes com Andrezj Jasinski, Yoheved Kaplinsky, Blanca Uribe, Stephen Prutsman, Marc Durand, Ramzi Yassa, Julian Martin, Peter Bithel, Boris Slutsky, Dominique Weber. Destaca l’assistència a les classes magistrals impartides per Maurizio Pollini durant el Festival Internacional de Música de Lucerna (Suïssa), així com als cursos del Mozarteum de Salzburg.
Fruit de la seva especial dedicació al repertori orquestral com a duo han assistit a cursos amb prestigiosos directors d’orquestra com Josep Pons, George Pelhivanian, Bruno Aprea i Jesús López Cobos. 

Programa I

Benvinguts al Segle XX

1a part

G. Gershwin: Obertura Cubana (1932)
(1898-1937)  

 M. Ravel: Rapsodie Espagnole (1907)
(1875-1937)


2a part     
                         
 I. Stravinsky: Pétrouchka (1911)
(1882 -1971) 

  duo moreno gistain_stravinsky_dansa russa.mp3

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir