BERNAT PADROSA en substitució de FERRAN TALARN

Clàssica

02/04/2017 18:00 Capella de Santa Llúcia (Taradell)
 

PER CAUSES ALIENES A L'ORGANITZACIÓ, EL GUITARRISTA BERNAT PADROSA SUBSTITUEIX FERRAN TALARN


Bernat Padrosa, guitarra


L'arquitectura de Gaudí, la pintura de Miró o la poesia de Verdaguer han traspassat les nostres fronteres i formen part de la cultura catalana reconeguda arreu del món. De la mateixa manera, la música per a guitarra de Sors, Tàrrega i Llobet constitueixen un llegat cultural de gran envergadura. En aquest concert podrem escoltar la música d'aquests catalans universals que van trobar en la guitarra el seu mitjà natural d'expressió.

 

Al poc temps de començar els seus estudis de guitarra, guanya, en la seva modalitat, el primer premi en el II Concurs Internacional de Guitarra de Zarautz. Inquiet i amb ganes d'aprendre, busca el consell de mestres consagrats de la guitarra. Figures de renom internacional com David Russell, Manuel Barrueco, Hopkinson Smith, Jordi Savall o Carles Trepat, entre d'altres, conformen el teló de fons del seu aprenentatge. A l'edat de 21 anys, i sota el mestratge d'Àlex Garrobé, acaba els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on obté les màximes qualificacions.

Realitza el seu concert debut al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Interpreta, amb l'orquestra simfònica del Vallès i sota la batuta de Xavier Puig, el Concert per a Guitarra i Orquestra op. 30 en La Major de Mauro Giuliani. A partir d'aquest moment desenvolupa una intensa activitat concertística i actua arreu de la geografia espanyola i europea. Destaquen els seus concerts a sales tan importants com l'Auditori de Barcelona o el Palau de la Música Catalana, així com diverses gires de concerts organitzades per Juventudes Musicales de España. Ha estat convidat en festivals de música de ressò internacional com el XXXIV Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Festival Filharmonia 2007 de la Roca del Vallès o el XI Certamen Internacional Julián Arcas d'Almeria.

La crítica especialitzada li ha atorgat diversos premis entre els quals destaquen el primer premi en el VI Concurs internacional Ciutat d'Elx 2008, el primer premi, dins la modalitat de guitarra, en el IX concurs internacional de músics de Catalunya o el premi al millor guitarrista nacional dins el Certamen Internacional de guitarra Miquel Llobet.

 

Programa: 

Catalans universals

Ferran Sors: Gran Solo op. 14                                        

Miquel Llobet: Cançons populars catalanes                  

Frederic Mompou: Planys                                                        

Enric Granados: Goyescas (Intermezzo i Zapateado)

Francisco Tàrrega: Gran Jota                                                    

 

_________________________________________

 

Ferran Talarn, guitarra

 

El guitarrista Ferran Talarn es presenta a la Xarxa de Músiques com a guanyador del premi al millor intèrpret català del Certamen Llobet 2015. I ho fa amb un programa d'allò més eclèctic, amb obres d'autors i estils diversos, concebut per satisfer un públic ampli.

 

Ferran Talarn Bria (Amposta, 1993) inicia els estudis de guitarra amb el seu pare. Continua la seva formació a l'Escola de Música Hiberus d'Amposta, al Conservatori de Música de Tortosa i a l'ESMUC amb Zoran Dukic. Ha rebut lliçons de mestres com C. Trepat i D. Russell. Ha obtingut primers premis al 8è Concurs Instrumental Sant Anastasi, Concurs d'interpretació musical Lamote de Grignon, XIII i XIV Concurs Fundació l'Arjau, VIII Concurs Vila de Salou, VI Certamen Internacional Daniel Fortea, 3er Concurs de Solistes del Curs/Stage Internacional de Música Felip Pedrell, I Concurs de Guitarra de Girona Josep Ferrer, XII Certamen Internacional de Guitarra Clásica Julián Arcas, 10è Certamen Nacional d'Interpretació Intercentros Melómano. Ha actuat a l'Auditori Enric Granados, Auditori AXA, Teatre Auditori i a la Sala Xavier Turull a Salou a més d'actuar a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa com a solista amb l'Ostia Chamber Orchestra d'Italia.

 

Programa:

Recital de guitarra

D. Scarlatti: Sonates K1 i K32

L. Legnani: Fantasia op. 19

E. Satie: Gymnopédie núm. 1

A. Barrios Mangoré: Julia Florida, Vals op. 8 núm. 3, El último tremolo

P. Talarn: Cançó Trista

M. Arnold: Fantasia

D. Bogdanovic: Balkan Miniatures

M. Castelnuovo Tedesco: Capriccio Diabolico (Omaggio a Paganini)

 

http://ferrantalarn.weebly.com/

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir