JOAN VIDAL SEXTET

Jazz

22/02/2017 19:30 Escola Municipal de Música (Sant Boi de Llobregat)
 

Joan Vidal, bateria i composició · Gabriel Amargant, saxo tenor i clarinet · Martí Serra, saxo tenor i soprano · Marco Mezquida, piano · Adrià Plana, guitarra · Miguel Serna, baix elèctric

 

El Joan Vidal Sextet reuneix el bo i millor de l'escena jazzística catalana, formant un autèntic All Star dels nostres nous talents. Després de fascinar amb la seva relectura de Ligeti en clau de jazz, ara el grup torna a sorprendre amb aquesta adaptació del poema simfònic més conegut de Richard Strauss, Així parlà Zarathustra.

 

Per a aquesta nova proposta, Joan Vidal s'ha basat en els diferents motius de la magna obra de Strauss tot adaptant-los a la sonoritat del sextet i passant-los pel sedàs del jazz, la improvisació i la música contemporània. L'espectacle és un encàrrec de L'Auditori de Barcelona pel concert inaugural del cicle AFTERS i d'ell n'ha dit la crítica: "Un trabajo singular, sensible, sin especular con las citas, sino con las esencias, con buenas resultantes tímbricas y de armonía y en manos de buenos intérpretes" (Jorge de Persia, La Vanguardia), i l'han qualificat com una "excitante lectura en clave jazzística del poema straussiano" (Javier Pérez Senz, El País). El grup, liderat pel percussionista Joan Vidal, ha enregistrat dos discs: Deptford Suite (Quadrant Records, 2012), presentat als Festivals Internacionals de Jazz de Barcelona, Andorra i Granollers i a L'Auditori de Barcelona, i Illusionary Rhythms (JazzGranollers Records, 2013) que va passar per la Xarxa de Músiques 14-15 amb una molt bona acollida.

 

Programa:

Mundo PretéritoTransmundanosEl espíritu

de la gravedadEl niño del espejoLa bestia

interiorLa vaca multicolor No hables más

Zarathustra

 

w w w . j o a n v i d a l j a z z . c o m

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir