ROBA ESTESA

Noves músiques d'arrel

30/04/2017 19:00 Teatre Mundial (La Bisbal d'Empordà)
 

Gemma Polo, veu · Clara Colom, acordió i veus · Neus Pagès, guitarra i veus · Clàudia García-Albea, violí i cors · Alba Magriñà, percussió · Anna Sardà, baix i cors

 

Rumba, cúmbia, cançó d'autor, diversos estils i influències folk... Aquest és el còctel irresistible de ritmes i melodies amb què es presenten les flamants guanyadores de la darrera edició del Sons de la Mediterrània. Són les sis integrants de Roba Estesa, un grup que té molt a dir en l'escena folk catalana.

 

Roba Estesa neix l'estiu de 2011 a les comarques del Camp de Tarragona, inicialment amb el nom d'Ai, Carai!. Entre cerca i recerca d'un estil personal, la seva música es mou per un espectre sonor que va de la rumba fins al folk passant per les músiques tradicionals catalanes i la cançó d'autor, i confirma un estil propi que els agrada anomenar "folk calentó". Pràcticament de casualitat van començar a sorgir els primers temes que van poder presentar a la Nit d'artistes de Cambrils, l'estiu de 2011. Més endavant van afegir al grup el baix i la viola, la qual va ser substituïda i reforçada amb la incorporació del violí a final del 2013. També és en aquest any quan es canvien el nom per l'actual de Roba Estesa. Elles mateixes defineixen la seva proposta en aquests termes: "Nosaltres encarnem l'esperit de les antigues trobadores que, carregades de romanços, volien fer arribar missatges, idees, notícies i desventures a la gent que escoltava. Així doncs, ens servim dels instruments i de les veus per compartir tots aquests valors. Parlem de la igualtat, la revolució, l'estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat... en definitiva, parlem d'un sentiment i és així com volem que arribi a la gent".

 

www.somrobaestesa.cat

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir