ALBERT CANO SMIT

Clàssica

09/04/2018 20:00 L'Auditori de Barcelona (Barcelona)
 

Albert Cano Smit, piano

 

Aquest dilluns, les propostes d'Emergents arriben presentades conjuntament amb Joventuts Musicals i ens permeten tastar el gran nivell de músics del país. La nit presenta tres programes variats que inclouen, a més, diferents obres del compositor català Miquel Oliu, premi Reina Sofia 2015. El triple concert arrenca amb la violista Agnès Mauri, guardonada al Primer Palau, i continua amb el pianista Albert Cano, reconegut amb una distinció especial a la Ricard Viñes International Competition i guanyador, amb només 14 anys, del primer premi a l'International Chopin Festival de Masòvia. Tancarem la vetllada amb el Kebyart Ensemble, excepcional quartet de saxos sorgit de l'ESMUC, guanyador del Primer Palau 2016.

 

Programa:

J.S.BACH: L'art de la fuga
_ Contrapunctus I
_ Contrapunctus IV
_ Contrapunctus V
_ Contrapunctus IX 
M.OLIU: Dos preludis per a piano - Homenatge a Claude Debussy
SCHUMANN: Humoreske, Op.20 

 

 

Albert Cano Smit (Ginebra, Suïssa, 1996) ha obtingut el primer premi del prestigiós concurs Walter W. Naumburg 2017 a Nova York.

 

Ha actuat a les millors sales catalanes, angleses i nord-americanes com a solista i músic de cambra, rebent critiques entusiastes per tocar "amb una maduresa d'algú tres cops més gran" (CBC Music) i amb una "dexteritat tècnica i emocional impactant" (DNA). Ha tocat com a solista amb la Orchestre Symphonique de Montreal, la Camerata de Manchester, Blackburn Symphony Orchestra, Nottingham Youth Orchestra, Colburn Conservatory Orchestra i l'American Youth Symphony Orchestra. Ha tocat a quatre mans amb Jean-Yves Thibaudet, concerts de cambra amb el Quartet Ebène, Quartet Szymanowski, Quartet Gerhard, Gary Hoffman i Andrej Bielow i, fins i tot, en un espectacle amb la ballarina Wendy Whelan.

 

Més enllà del premi Naumburg, amb 16 anys va guanyar el Premi Especial al Millor Pianista estatal en el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, i recentment ha rebut la MIMC Grant com a Finalista més jove del Concurs Internacional Musical de Montreal 2017. Format a l'Escolania de Montserrat i a la Colburn School of Music de Los Angeles, rep classes d'Ory Shihor i Jean-Yves Thibaudet.

 

Aquesta temporada debuta com a solista al Carnegie Hall de Nova York, el Herbst Theater de San Francisco, l'Auditori de Barcelona, estrena els preludis d'en Miquel Oliu, colabora amb el violinista Will Hagen en una gira dels EEUU i Alemanya, i participa en la prestigiosa Acadèmia de Verbier.

 

 

 

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir