CRISTINA SEGURA I JOSEP SURINYAC

Clàssica

27/05/2018 19:00 El Casal (Amer)
 

Cristina Segura, mezzosoprano · Josep Surinyac, piano

 

La mezzo Cristina Segura proposa un recital fascinant a l'entorn del mite de Carmen, la darrera obra de Bizet i l'òpera francesa més representada arreu, amb un programa que inclou obres d'autors que, seguint Bizet, van adoptar Espanya com a font d'inspiració.


Cristina Segura realitza els estudis superiors de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu amb M. Dolors Aldea. Posteriorment realitza dos màsters a la Haute École de Musique de Genève (Suïssa) amb la reconeguda contralt i directora d'orquestra Nathalie Stutzmann.

Paral·lelament realitza els estudis de perfeccionament de Lied al Koninklijk Conservatorium de Brussel·les (Bèlgica). Per realitzar aquests màsters ha rebut dos anys consecutius la beca de la Generalitat de Catalunya.

Guanya el 3r premi del 20è concurs Josep Mirabent i Magrans en la modalitat de cant. Com a intèrpret de Lied juntament amb el pianista Andreu Gallén són premiats al 8è Concurs Internacional de música de les Corts en la modalitat de cambra i reben el premi Beca masterclass del Curs Internacional de Lied de JM Espanya impartit pel pianista Wolfram Rieger amb obres de Brahms i Liszt.

Pel que fa a l'oratori, ha cantat com a solista, sota la direcció de Salvador Mas, la Missa Brevis de Bach i Vesperae confessore de Mozart amb l'Orquestra i cor Ciudad de Granada a l'Auditori Manuel de Falla, entre altres produccions. A Suïssa destaca el Magnificat de Schubert sota la direcció de Jean-Claude Picard.

En el camp de l'òpera el 2016, entre altres, canta el rol de Pepa de l'opereta La belle de Cadix de Francis Lopez amb l'Opéra de Lausanne, producció de gira per França i Suïssa. També ha cantat rols de Hexe i Mutter a Hänsel und Gretel d'E. Humperdinck; el rol de Francina de la sarsuela Cançó d'amor i de guerra i el rol de Zita a l'òpera Gianni Schicchi de Puccini amb la Jove Companyia d'Òpera del Conservatori del Liceu.

Com a intèrpret de lied el 2014 ha estat escollida Jove Promesa pel festival de Lied LifeVictoria Barcelona 2014 dins el programa New Generation. Ha estat convidada a cantar en el concert inaugural del 13è Curs de Lied de Capellades i ha inaugurat la Fête de la Musique 2014 a Ginebra.

Ha estat escollida per la Haute école de musique de Genève per realitzar un projecte pedagògic i artístic amb l'orquestra i el cor Neojiba de Salvador de Bahía, Brasil. Ha enregistrat el CD amb obres d'Anna Bofill amb el grup Barcelona Modern Project i ha enregistrat per TV3, RNE i Catalunya Música.

Recentment ha estat de gira per Eslovènia, en els festivals Music Festival Bohinj i ZavodperArtem i ha cantat a la fundació Juan March de Madrid presentant un recital entorn del cicle Kindertotenlieder de Mahler.

 

Josep Surinyac neix a Torelló (Barcelona), on inicia els seus estudis musicals amb M. Serra. Obté el títol superior de Piano i Música de Cambra al Conservatori de Barcelona amb M.J. Crespo i A. Soler, i posteriorment amplia estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb G. Johnson. Ha estat guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals en les modalitats de música de cambra i lied.

El seu interès pel repertori vocal l'ha portat a col·laborar amb cantants com D. Aldea, D. Alegret, N. Argenta, L. Dawson, J. Domènech, U. Haller, B. Kusa, M. Lladó, E. Martínez-Castignani, M. Martins, A. Mateu, M. Matheu, I. Moraleda, M.L. Muntada, R. Padullés, S. Palatchi, R. Pierotti, A. Savall, P. Udland o L. Vilamajó, entre d'altres. Com a acompanyant, ha actuat en diferents ciutats espanyoles així com a diferents ciutats europees, d'Israel, Estats Units i Japó.

Darrerament ha enregistrat un CD amb melodies de Poulenc amb la soprano Maria Lluïsa Muntada. La seva discografia també inclou dos CD amb música vocal de Granados i Toldrà amb la mateixa soprano i el Winterreise de Schubert amb E. Martínez-Castignani.

En diverses ocasions ha estat convidat a participar a la Schubertíada de Vilabertran per acompanyar els recitals de M. Martins, amb un notable èxit de públic i crítica.

Actualment és el pianista del Cor de Noies del l'Orfeó Català que dirigeix B. Reixach i és professor de lied i de música de cambra al Conservatori Superior del Liceu i a l'ESMUC.

Ha estat convidat en diverses ocasions per la Fundació "La Caixa" per acompanyar les masterclasses de cant de Nancy Argenta o Lynn Dawson en el marc del Curs d'interpretació històrica que s'ha celebrat en diferents ciutats espanyoles.

 

Programa:

G. Fauré: Notre amour, L'absent, Au bord de l'eau

C. Debussy: Trois chansons de Bilitis

M. Ravel: Chanson espagnole

J. Massenet: Guitarre, Élégie, Nuit d'espagne

A. Granados: Danzas Españolas Op.37 (selecció) 

D. Xostakòvitx: Canciones españolas, Op. 100 (selecció) 

F. Obradors: Canciones clásicas españolas (selecció) 

M. de Falla: Siete canciones populares españolas (selecció) 

G. Bizet: Carmen (selecció) 

 

Més informació: www.cristinasegura.com

Una proposta de: Conservatori Superior de Música del Liceu

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir