HELENA RESSURREIÇAO I MARC SERRA

Clàssica

20/05/2018 18:30 Església de Santa Quitèria (Sant Miquel de Campmajor)
 

Helena Ressurreição, mezzosoprano · Marc Serra, piano

 

1R PREMI CANT 88è CONCURS JM ESPANYA (BANYOLES, 2017)

Nascuda a Portugal, Helena Ressurreição acaba la seva formació acadèmica en el Conservatori del Liceu amb Marisa Roca, i treballa actualment amb Nuno de Araújo Pereira. Ha rebut masterclasses de Dolora Zajcik i Grace Bumbry, i classes de Francisco Lázaro i Maria João Matos.

Ha interpretat el rol titular a La Cenerentola de G. Rossini i el de tercera dama Die Zauberflöte de W. A. Mozart sota la direcció artística de Teresa Benzanga i Francisco Araiza. Ha estat Zia Principessa Suor Angelica de G. Puccini, bruixa Um sonho mágico de Stela Lalova i la mare Hänsel und Greteld'E. Humperdink.

Ha estat dirigida per Mireia Barrera, Filipe Veríssimo, Jorge Matta, Manel Valdivieso, Daniel Mestre i Esteve Nabona. Ha actuat amn l'Orquestra Simfònica Victoria dels Àngels, l'Orquestra de Cambra de Vic, l'Orquestra Sine Nomine i l'Orquestra XXI.

Va guanyar el 1r premi de la modalitat de cant en el 88è Concurs de Juventudes Musicales de España, i va ser finalista en el XIII Concurs Internacional de Música de Les Corts.

Cal destacar els seus recitals en el festival 'LIFE Victoria', en el Jardí dels Tarongers o en el Teatro Gil Vicente.

Formant duo amb Marc Serra, ha rebut masterclasses de Sholto Kynoch, Manuel García Morante i Francisco Poyato.

 

Marc Serra s'inicia en el piano a l'edat de cinc anys. Estudia piano a l'ESMUC amb Vladislav Bronevetzky i María Jesús Crespo, i lied amb Francisco Poyato. A la Hochschule für Musik de Basilea cursa el Màster en interpretació de piano amb Claudio Martínez Mehner, i amb Anton Kernjak estudia lied i música de cambra.

Al llarg de la seva formació ha rebut consell de professors com Ferenc Rados, Yong-Hi Moon, Luiz de Moura Castro, Wolfram Rieger, Ramón Coll, Jun Kanno, Martin Hughes, Lluís Rodríguez, entre altres.

Ha estat premiat en diversos concursos nacionals i internacionals de piano (Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, Ibiza International Piano Competition, Concurs Intercentres de Juventuts Musicals de Catalunya, entre altres).

El 2017 actua al Palau de la Música, en el marc del concurs El Primer Palau. Ha actuat en sales com L'Auditori de Barcelona, el Teatre Metropol de Tarragona o Grosser Saal de la Hochschule für Musik de Basilea, així com en el cicle Nits de Clàssica de Girona. El 2007 debuta com a solista a l'Auditori de Girona amb l'Orquestra del Conservatori Isaac Albéniz, sota la batuta de Lluís Caballeria.

En els últims anys ha rebut beques de la Fundació Victòria dels Àngels, la Fundació Güell, la Generalitat de Catalunya i la Hochschule für Musik Basel. Actualment col·labora amb el Màster de Lied Victòria dels Àngels de l'ESMUC.

 

Programa:

FALLA: Siete canciones populares españolas

ROSSINI: Una voce poco fa

POULENC: Dernier Poème

HAHN: Mai; Si mes vers avaient des ailles

GOUNOD: Le Soir; O ma lyre immortelle

MASSENET: Werther! Werther!

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir