KEBYART ENSEMBLE

Clàssica

09/04/2018 21:00 L'Auditori de Barcelona (Barcelona)
 

Pere Méndez, saxo soprano · Víctor Serra, saxo alt · Robert Seara, saxo tenor · Daniel Miguel, saxo baríton 


Aquest dilluns, les propostes d'Emergents arriben presentades conjuntament amb Joventuts Musicals i ens permeten tastar el gran nivell de músics del país. La nit presenta tres programes variats que inclouen, a més, diferents obres del compositor català Miquel Oliu, premi Reina Sofia 2015. El triple concert arrenca amb la violista Agnès Mauri, guardonada al Primer Palau, i continua amb el pianista Albert Cano, reconegut amb una distinció especial a la Ricard Viñes International Competition i guanyador, amb només 14 anys, del primer premi a l'International Chopin Festival de Masòvia. Tancarem la vetllada amb el Kebyart Ensemble, excepcional quartet de saxos sorgit de l'ESMUC, guanyador del Primer Palau 2016.

 

Programa:

GLAZUNOV: Quatuor pour Saxophones en Si bemoll major op. 109
RÍO PAREJA: Parhelia (estrena, encàrrec Kebyart Ensemble)
DEBUSSY-KEBYART ENSEMBLE:
París 1918
-Prélude de la Suite Bergamasque (1890)
-Menuet de la Petite Suite (1886-1889)
-Le Petit Berger de la Suite Children's corner (1906-1908)
-Golliwog's Cake-Walk de la Suite Children's corner (1906-1908)

 

Kebyart Ensemble

Creat a l'ESMUC l'any 2014 per aquests quatre joves catalans, van ser inicialment guiats per Nacho Gascón. També han seguit consells de músics de renom com Kennedy Moretti, el Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Alexander Pavlovsky i Ori Kam (Jerusalem Quartet), Vincent David, Jordi Francés, Albert Julià i l'Ensemble Squillante.

 

Inspirats per la riquesa tímbrica, rítmica i estilística de la música tradicional d'Indonèsia decideixen unir els mots kebyar+art, essent el Gamelan Gong Kebyar un dels conjunts instrumentals de l'illa de Bali.

L'orientalisme balinès, com d'altres músiques al·lòctones, ha influït en l'estètica de nombroses obres d'autors occidentals dels segles XX i XXI.

 

Són els guanyadors del cicle "El Primer Palau 2016". També han estat guardonats amb el prestigiós "Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra - Premi BBVA de música". El 2017 han guanyat el segon premi al "Concurs Mirabent i Magrans de Sitges". L'any 2015 van obtenir el segon premi de la 84a edició del "Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España" i anteriorment han rebut el primer premi al "X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès".


Durant la temporada 2017-2018 realitzaran una gira de concerts per diverses sales de l'estat Espanyol. A més a més també han actuat a l'extranger en llocs com Rússia, Països Baixos i Luxemburg.

Acaben de presentar el seu primer treball discogràfic  Accents, sota el segell de Columna Música.

Des del 2017 són artistes de la casa Selmer i Vandoren.

 

 

 

 

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir