KEBYART ENSEMBLE

Clàssica

21/07/2018 19:00 Ermita de Santa Margarida (Vilobí d'Onyar)
 

Pere Méndez, saxo soprano · Víctor Serra, saxo alt · Robert Seara, saxo tenor · Daniel Miguel, saxo baríton 

 

El quartet de saxos més prometedor del país ens presenta un recorregut per la història de la música tot interpretant i explicant en directe els secrets d'un programa ple de colors i estils. En el centenari de la mort de Claude Debussy, sentirem una sel·lecció de les seves peces més representatives per a piano, així com una obra del pare del quartet de corda, Joseph Haydn. També hi ha espai per a la música hongaresa de Ferenc Farkas i per a una proposta de nova creació basada en l'efecte òptic dels tres sols, o parhelis, del compositor català José Río-Pareja.

 

Creat a l'ESMUC l'any 2014 per aquests quatre joves catalans, van ser inicialment guiats per Nacho Gascón. També han seguit consells de músics de renom com Kennedy Moretti, el Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Alexander Pavlovsky i Ori Kam (Jerusalem Quartet), Gregor Sigl (Artemis Quartet) Vincent David, Jordi Francés, Albert Julià i l'Ensemble Squillante.

Inspirats per la riquesa tímbrica, rítmica i estilística de la música tradicional d'Indonèsia decideixen unir els mots kebyar+art, essent el Gamelan Gong Kebyar un dels conjunts instrumentals de l'illa de Bali.

L'orientalisme balinès, com d'altres músiques al·lòctones, ha influït en l'estètica de nombroses obres d'autors occidentals dels segles XX i XXI.

Són els guanyadors del cicle "El Primer Palau 2016", on també van obtenir els premis especials atorgats per Joventuts Musicals de Catalunya, i el premi Catalunya Ràdio. També han estat guardonats amb el prestigiós "Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra - Premi BBVA de música" i el primer premi en la XIVª edició del Concurs Internacional de Música "Les Corts". El 2017 es van emportar el segon premi al "Concurs Mirabent i Magrans de Sitges". L'any 2015 van obtenir el segon premi de la 84a edició del "Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España" i anteriorment han rebut el primer premi al "X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès".

Kebyart Ensemble ha ofert concerts per tota la península i també a l'estranger en països com Alemanya, Rússia, Holanda i Luxemburg. Han estat programats a les temporades del Palau de la Música Catalana, l'Auditori de Barcelona, Fundación Juan March... A més han gravat el seu primer treball discogràfic "Accents" per Columna Música, lloat per la crítica especialitzada.

Des de l'any 2018 són un dels grups de l'ECMA (European Chamber Music Academy) on tindran l'oportunitat de treballar amb alguns dels més prestigiosos músics de cambra d'Europa i oferir concerts per diferents capitals europees.

Són artistes Selmer i Vandoren des d'abril de 2017. 

 

Programa: A través del quartet de saxos...

J. Haydn: Quartet Op.20 N.5 en Fa menor

J. Río-Pareja: Parhelia (2018, encàrrec del Kebyart Ensemble)

C. Debussy / Kebyart Ensemble: Paris 1918

F. Farkas: Antigues danses hongareses

 

Més informació: www.kebyart.com

Una proposta de: Fundació Orfeó Català - Palau de la Música (1r Premi i Premi Joventuts Musicals de Catalunya - El Primer Palau 2016 ), Premis BBVA de Música (1r Premi 12è Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra de Terrassa)

 

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir