TRIO KAUKOKAIPUU

Clàssica

16/08/2018 22:00 Església de Sant Pere de Calella de Palafrugell (Palafrugell)
 

Pau Rodríguez, clarinet · Marina Vidal, violoncel · Ester Lecha, piano

 

El Trio Kaukokaipuu ofereix un recital que pivota entre dues de les obres més importants per a la formació de clarinet, violoncel i piano -les de Beethoven i Brahms, entre mitjan del segle XVIII i segle XIX- i l'obra contemporània de Francisco Martín-Quintero. Amb aquest programa, el trio pretén transmetre clàssics per a aquesta formació però també donar a conèixer compositors actuals.

 

Kaikokaipuu és una paraula d'origen finlandès difícil de traduir pel seu significat poètic. Aquesta, expressa el sentiment d'explorar nous llocs i aprendre de nous mons. Així doncs, amb el nom Kaikokaipuu es defineix el trio de músics catalans que un dia va decidir perfeccionar els seus estudis a Finlàndia. Compaginant les seves trajectòries solistes, orquestrals i docents, els membres del Trio Kaikokaipuu pretenen amb el seu grup explorar les possibilitats d'aquesta formació abastant des del repertori més clàssic al més contemporani. El trio es va formar el setembre de 2014 a l'Acadèmia Sibelius d'Hèlsinki sota la tutela del violoncel·lista finlandès Marko Ylönen. A més, han rebut masterclasses del violista Wolfgang Kloss (Music University of Viena) i el clarinetista Björn Nyman (Norwegian Academy of Music). El setembre del 2016 el trio va guanyar el segon premi al 12è Concurs Montserrat Alavedra de Terrassa i el primer premi al concurs Great Composers Competition - The Art of Chamber Music.

 

Programa:

L. van Beethoven: Trio op. 11 en Si bemoll major

F. Martín-Quintero: Trio III per a clarinet, violoncel i piano (Obra encàrrec de la Fundació de Música Ferrer-Salat i JM Catalunya) Estrena absoluta

J. Brahms: Trio op. 114 en La menor

 

Més informació: www.facebook.com/triokaukokaipuu

Una proposta de: Premis BBVA de Música (2n Premi 12è Concurs Montserrat Alavedra de Terrassa)

 

 

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir