Kausikan Rajeshkumar (piano)

Clàssica

Obres de: BEETHOVEN: Sonata Appassionata / CHOPIN: Mazurques RAVEL: Le Tombeau de Couperin LISZT: Années de Pélerinage

25/09/2011 19:00 Centre Catòlic (Blanes)
 

Kausikan Rajeshkumar (Londres, 1990) inicia els estudis de piano als 7 anys amb Thomas Wilson. Dos anys més tard ingressa a la Purcell School of Music amb una beca on estudia piano amb Tessa Nicholson i composició amb Simon Speare.

 

Als 12 anys rep el premi Sheila Mossman, una beca de l'Associated Board of the Royal Schools of Music i li concedeixen el premi Memorial Geoffrey Shaw. El 2005 és guardonat amb diversos premis al Concurs Internacional de Piano Franz Liszt de Weimar, entre els quals destaquen el premi especial de composició i el premi del públic, gràcies al qual és convidat a oferir dos recitals a Weimar i a Ballenstedt.  Un any més tard  és guardonat al concurs de l'EPTA amb el seu trio de piano, oboè i clarinet.

 

En 2007 obté el segon premi al Concurs Three Rivers Young Musician of the Year i toca amb la Purcell Symphony Orchestra després d'haver estat guardonat al Concurs Purcell Senior Concerto de 2006. Ha estat finalista del BBC Young Musician of the Year els anys 2006 i 2008. Més recentment ha obtingut el primer premi del Concurs Internacional de Piano Franz Liszt de Weimar. Aquest guardó li ha permès actuar a Weimar i Bayreuth amb l'Orquestra Musikgymnasium Schloss Belvedere.

 

Ha actuat al Regne Unit (Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, St. John's, Smith Square, St. Martin-in-the-Fields i the Sage, Gateshead). També ha tocat per a la BBC Radio Four i BBC Televisió, ha actuat davant l'alcalde de Londres, el Príncep de Gal·les i el Primer Ministre Britànic. Ha participat en les classes magistrales de Alexander Satz, Gary Graffman, Dmitri Alexeev, Claude Frank, John Lill, Michael Roll, Cristina Ortiz, Ferenc Rados i Joanna MacGregor i, en música de cambra, amb els membres del Quartet Chilingirian i Endellion.

 

El 2008 la Royal Academy of Music i el Royal College of Music li ofereixen beques, però decideix estudiar a la Universitat de Cambridge, on rep una beca instrumental i estudia actualment segon curs de música. A Cambridge també ha rebut el premi del Trinity College Edith Leigh, ha guanyat el concurs Musical Society Concerto Competition 2010, i ha estat nomenat finalista del premi Nigel Brown 2010. Actualment estudia piano amb Ian Jones.

Comparteix:
Recomana a un amic Imprimir