×
Juventuts Musicals de Catalunya

TRIO PEDRELL (CANCEL·LAT)

CLÀSSICA: PRO

Christian Torres, violí · Ferran Bardolet, violoncel · Jordi Humet, piano

Pedrell va posar la llavor del Nacionalisme musical a casa nostra i trobem en els seus deixebles Gerhard i Granados diferents maneres d'integrar al folklore musical en les seves composicions. En aquest programa el Trio Pedrell aprofundeix en  la relació de mestre i alumne.  En el cas de Gerhard interpreta una obra de joventut que va tenir un gran èxit el 1918 en la seva estrena al Palau de la Música. Aquest 2020 se celebra el 50è aniversari de la mort de Gerhard i és un bon moment per reivindicar la seva figura. En el cas del Trio Op. 50 de Granados, es tracta d'una música molt inspirada amb grans dosis de romanticisme. El Trio Pedrell ha dedicat els darrers anys a la recuperació del patrimoni musical català enregistrant i reeditant peces d'aquests autors, i així els ho va reconèixer la crítica en els Premis Enderrock, on el disc Arrels va ser premiat com a millor disc de clàssica del 2018.

Després d'anys de formació en diferents escoles estatals com l'ESMUC, Musikeon o la Escuela Superior de Música Reina Sofía i internacionals com la Hochschule für Musik Hanns Eisler (Berlín) i la Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy (Leipzig), comencen a caminar junts en una nova etapa marcada per un interès profund en la música de cambra. Han rebut consells i classes magistrals de professors com Jonathan Brawn, Luis Fernando Pérez, Natalia Prischepenko, Ralph Gotoni, Claudio Martínez Mehner, Vera Martínez Mehner, Kennedy Moretti, Pierre Réach, Wayne-Foster Schmidt, Abel Tomàs o Arnau Tomàs i orientació artística del violinista i compositor Jordi Cervelló. Han completat el Màster de Música de cambra a la Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover amb Markus Becker. Han estat premiats en concursos com ara l'International Chamber Music Competition Pinerolo e Torino città Metropolitana, el 24è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades o el Concurs Mi Primer Auditorio de la Fundación Piu Mosso. Han tocat en sales i festivals de Catalunya, Espanya, Alemanya i la Xina. Combinen la seva faceta artística amb la pedagògica essent convidats a impartir classes magistrals de música de cambra al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona, al Conservatori Professional de Música el Musical de Bellaterra o el Conservatori Professional de Terrassa. El seu primer treball discogràfic es titula Arrels (Ficta Edicions). El disc va ser presentat dins la temporada de cambra de l'Auditori de Barcelona esgotant totes les localitats. Porten el nom de Felip Pedrell per recuperar en la memòria col·lectiva la figura del compositor, musicòleg, editor i etnomusicòleg català, un dels pares de la música nacionalista espanyola que va exercir una gran influència en personatges com Granados, Albéniz, Falla, Turina o Gerhard entre d'altres.

Programa

  • R. Gerhard: Trio núm. 1 en si major o bé Trio núm. 2 en la bemoll (a escollir pel programador)
  • F. Pedrell: Nocturno núm. 2 Op. 55
  • E. Granados: Trio Op. 50 en do major

Concerts

12/03/20
19:30 h
Sant Boi de Llobregat –
EMM Sant Boi
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR