×
Juventuts Musicals de Catalunya

Festival dels Clàssics

La Federació de Joventuts Musicals col·labora amb el Festival Clàssics incorporant una producció pròpia amb intèrprets que han format de la xarxa de músiques. Centrada en un tema universal, cada edició encarrega peces de nova creació a artistes de tota mena de disciplines que s’inspiren en textos clàssics.

Amb aquest festival, La Casa dels Clàssics vol posar els clàssics al centre de les energies creatives d'avui; promovent el diàleg amb el passat per donar força i profunditat a la cultura contemporània; i impulsant relectures dels clàssics que ens emocionin i que ens ajudin a pensar sobre preocupacions essencials de la humanitat.

Edició 2023. Immortabilitat. El Poema de Guilgameix és una epopeia anònima que descriu les aventures del rei mític Guilgameix d’Uruk i una de les obres literàries més antigues de les que disposem. L’obsessió de Guilgameix per la vida i la mort arriba als nostres dies amb un recital de fragments de l’obra de la mà de la Laura Aubert. The Ministers of Pastime acompanyaran aquests textos amb un concert seleccionat a partir d’obres musicals d’autors poc coneguts. Aquest programa ofereix l’oportunitat d’escoltar música que ha estat injustament oblidada pel paradigma de la rellevància de l’autor i que mereix ser escoltada a la llum del nostre temps.

Edició 2022. Metamorfosis.Variació, transformació, metamorfosi són vells principis de la creació artística. En aquesta producció, els experimentarem en els camps de la música i de la poesia. Avançarem de la cèlebre xacona de Bach a la Xacona avantguardista de Robert Gerhard, passant per la Xacona en fa major de Pachelbel. I, entre les peces musicals, l'actriu Rosa Renom recitarà poemes de la tradició òrfica —de Rilke, Vinyoli i Bartra— centrats en les nocions de canvi i transcendència. La paraula es farà música i la música tornarà a la paraula. 

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR