×
Juventuts Musicals de Catalunya

Festival dels Clàssics

La Federació de Joventuts Musicals col·labora amb el Festival Clàssics incorporant una producció pròpia amb intèrprets que han format de la xarxa de músiques. Centrada en un tema universal, cada edició encarrega peces de nova creació a artistes de tota mena de disciplines que s’inspiren en textos clàssics.

Amb aquest festival, La Casa dels Clàssics vol posar els clàssics al centre de les energies creatives d'avui; promovent el diàleg amb el passat per donar força i profunditat a la cultura contemporània; i impulsant relectures dels clàssics que ens emocionin i que ens ajudin a pensar sobre preocupacions essencials de la humanitat.

Edició 2022. La Metamorfosis. Variació, transformació, metamorfosi són vells principis de la creació artística. En aquesta producció, els experimentarem en els camps de la música i de la poesia. Avançarem de la cèlebre xacona de Bach a la Xacona avantguardista de Robert Gerhard, passant per la Xacona en fa major de Pachelbel. I, entre les peces musicals, l'actriu Rosa Renom recitarà poemes de la tradició òrfica —de Rilke, Vinyoli i Bartra— centrats en les nocions de canvi i transcendència. La paraula es farà música i la música tornarà a la paraula. 

Intèrprets: Bernat Prat, Marc Díaz, Maria Florea 
Recitació: Rosa Renom 
Textos: Rainer Maria Rilke (en traduccions d'Alfred Badia i Joan Vinyoli), Joan Vinyoli, Agustí Bartra.

Concert: 12 de novembre 20.30 h. Monestir de Pedralbes. Entrades aquí

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR