×
Juventuts Musicals de Catalunya

Fringe Torroella

L’edició d’enguany, la novena, arrenca amb moltes ganes i il·lusió com una escletxa de llum en una època marcada per la sortida d'una pandèmia en la qual es constata encara la dificultat de la lliure mobilitat i circulació de músics i en la qual la distància no és només física i social sinó també artística.

Davant d’aquesta adversitat, torna el FRINGE Torroella-Estartit que segueix amb la seva capacitat intacta com altaveu i punt de trobada per reunir el millor talent musical emergent a Catalunya amb una nova edició, la novena, que es presenta amb un total de 20 concerts i la participació de més dos centenars d’intèrprets d’estils, gèneres i formats diferents repartits en vuit escenaris durant quatre dies. Hi sonaran obres interpretades per diversos conjunts, formacions i solistes nacionals i internacionals, en els quals es fomenta l’esperit de suport a la creació al mateix temps que el de la preservació i difusió del patrimoni musical.

 

Les aliances d’aquesta edició venen marcades amb la complicitat de circuits i plataformes musicals de llarg recorregut i consolidats, com són la de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya; el guanyadors a través dels concursos de Joventuts Musicals d’Espanya i, també, la incorporació del premi del segell Emergent de l’associació de festivals de música clàssica d’Espanya, Festclásica.

Aquests múltiples escenaris del FRINGE conviuran a Torroella amb tres residències de música antiga del programa EEEmerging+, un projecte innovador internacional dedicat a joves conjunts de música antiga amb el suport del programa Europa Creativa, que té l’objectiu d’identificar i seleccionar conjunts joves amb talent i desenvolupar la seva carrera internacional (amb residències, concerts, formació i promoció); afavorir l’impuls dels artistes cap a la innovació (emprant noves tecnologies, solucions innovadores per al desenvolupament del públic i noves formes d’actuació) i fomentar l’expansió d’una comunitat d’artistes, socis, professionals i públic.

L'edició 2022 es celebrarà entre el 14 i el 20 de juliol i oferirà el millor talent emergent musical a l'estiu a la Costa Brava on comptarà amb la presència de diferents representants/programadors de les associacions locals de Joventuts Musicals Catalunya així com, la visita de representants de JM Internacional.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR