×
Juventuts Musicals de Catalunya

Contractació

Les associacions locals i entitats associades de Joventuts Musicals de Catalunya tenen accés a un catàleg artístic propi, la Xarxa de Músiques a Catalunya, amb uns avantatges addicionals molt importants que els ajuden a organitzar l'activitat concertística en la seva localitat sense fer cap gestió ni contacte extern. Només hauran d'assumir l'organització local del concert ja que des de JM de Catalunya es gestionarà la contractació i preproducció.

SUBVENCIONS: Joventuts Musicals de Catalunya subvenciona fins a un 50% el caixet 

Malgrat que a cada proposta s'indica un període preferent de contractació, les associacions i entitats de Joventuts Musicals podran sol·licitar organitzar concerts fora de les dates indicades sempre en funció de la disponibilitat dels artistes i amb una subvenció menor (del 40% en comptes del 50%) sobre caixets i producció per part de la Federació.

PERÍODE: La programació de la temporada de la Xarxa de Músiques abraça el període que va de l'1 de setembre al 31 d'agost.

CALENDARI DE CONTRACTACIÓ: Els tancaments de programacions es fan de manera quadrimestral, al juliol, al novembre i al març.

 

El mètode de funcionament és el següent:

La Xarxa de Músiques a Catalunya manté la seva aposta pels joves músics professionals i es presenta com un circuit de promoció d'artistes emergents, prioritàriament catalans. Les propostes estan destinades a les entitats locals de Joventuts Musicals distribuïdes arreu de Catalunya. 

 1. Des de la secretaria general s'ofereix un catàleg amb un mínim de 15 propostes de concert per temporada musical (d'1 de setembre d'un any a 31 d'agost de l'any següent), amb música clàssica, antiga, jazz, músiques d'arrel, espectacles familiars i produccions de nous formats i creació. En el catàleg figura tota la informació de cada proposta, amb currículums dels grups, programes que proposen i període disponible. 
 2. Els músics integrants de la Xarxa de Músiques són intèrprets emergents, joves músics professionals de reconegut nivell, principalment catalans.
 3. Una vegada l'associació local o entitat associada ha escollit quins concerts fer, ho comunica a secretaria, la qual es posa en contacte amb els músics per confirmar la disponibilitat. Un cop acordada per les dues bandes -entitat i músics- es signen els corresponents contractes i es concreten tots els detalls dels concerts, que finalment queden recollits en una fulla de ruta que elabora la pròpia secretaria.
 4. La Federació de JM de Catalunya subvenciona amb un 50% el cost total dels catxets (un 40% si és fora del període preferent de contractació). Els honoraris dels artistes participants a la Xarxa estan subjectes a una escaleta de preus que fixa la Federació i que és la que segueix (IVA no inclòs). 
  Solistes 300 €
  Duos 500 €
  Trios 750 €
  Quartet 1.000 €
  Quintets 1.250 €
  Altres formacions: A partir de 1.500 € 
 5. També amb el mateix percentatge (però amb uns preus màxims) se subvencionen les despeses de sonorització, il·luminació o lloguer i afinació d'instruments, si s'escau.
 6. La resta de les despeses (50% o 60%), les assumeix l'associació local, així com l'allotjament dels músics la nit del concert en el cas dels artistes provinents de fora de Catalunya.
 7. Tota la preproducció de cada concert es fa des de la secretaria general de JM Catalunya, concretant-se en una fulla de ruta que reben tant els músics com les associacions locals. La producció i comunicació local corre a compte de l'associació.
 8. L'endemà de cada concert, l'associació local rep la factura per valor del 50% dels serveis artístics i tècnics contractats (60%, si és fora del període preferent de contractació).
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR