×
Juventuts Musicals de Catalunya

XAVIER RICARTE, piano

39è Festival Francesc Viñas

Els colors de l'èxtasi
Veure biografies

Biografies

El pianista manresà ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb sensibilitat, energia i intensitat musical tant per la interpretació com per a la improvisació. Comença els estudis amb Mercè Ricarte als 6 anys. Als 9 anys fa el seu primer recorregut de concerts a Catalunya, gràcies a un concurs de Joventuts Musicals. Al llarg dels següents anys, ha obtingut Matrícula d'Honor en els estudis de interpretació clàssica i en música de cambra. El 1r Premi en el Concurs BBVA Talent Individual i el 1r Premi “Mejor intérprete en música contemporánea” en el Concurs Intercentros Melómano li han donat la sortida a nivell nacional i a nivell internacional, en solitari, amb música de cambra i juntament amb petites orquestres, com la Jeune Chamber Orchestre de Paris, interpretant concerts per piano i orquestra de J.S.Bach, W.A.Mozart i E.Grieg. La Fundació Ferrer-Salat li ha otorgat les prestigioses “Beca Joves Promeses” i dues vegades consecutives la “Beca d’Excel·lència” per tal de poder estudiar tota la carrera en el Conservatori del Liceu, amb Stanislav Pochekin i Alba Ventura. Fins ara a rebut formació de mestres com Carles Julià, Katia Michel, Akiko Ebi, Jean Bernard Pommier, Robert D. Levin, Galina Eguiazarova, Dmitri Alexeev, Claudio Martinez-Mehner, András Schiff, entre d’altres. La seva vessant musical també s'extén a una formació de música de jazz i de improvisació en diferents estils, rebent formació de músics com Manel Camp, Jordi González, Carles Marigó, Deejay Foster o Llibert Fortuny.
Actualment rep formació del mestre Vladimir Viardo, Medalla d’Or en el Concurs Van Cliburn i professor de la North Texas University. Properament estarà sota la tutela de la mestra Anna Malikova, professora de la Universitat de Música i Interpretació de Viena.
Recentment, ha rebut el 1r Premi en el Concurs Isaac Albéniz i una plaça com a pianista resident en la Young European Pianist Foundation. També ha estat un dels seleccionats a participar en el prestigiós Concurs Internacional Maria Canals.
Actualment és professor titular a l’Acadèmia Granados-Marshall.

Xavier Ricarte
Xavier Ricarte

Concerts

16/07/22
21:00 h
JM de Moià –
Auditori de Sant Josep (Moià)
20€ (socis 15€)
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR